همکار یابش - جباری۱۴۰۲-۱۲-۱۵بازدید ۵۱۶
Posted on

هوش مصنوعی به حوزه گرنت پژوهشی وارد می‌شود!

هوش مصنوعی، مدیریت پژوهش را هوشمندتر، آسان‌تر برای استفاده و با ارزش‌تر می‌کند و به محققان و مدیران امکان می‌دهد تا تصمیم‌گیری‌های سریع‌تر و بهتری داشته باشند.

اگر در مورد «هوش مصنوعی در گرنت‌های دانشگاهی و تحقیقات» جستجو کنید، با انبوهی از ابزارهای تک منظوره روبرو خواهید شد. برخی هوش مصنوعی تولیدکننده (Generative AI) را برای حل چالش‌های توسعه و نگارش گرنت‌ها به کار می‌گیرند (مانند grantassistant.ai، grantedai.com، grantable.co). برخی دیگر از هوش مصنوعی برای سرعت بخشیدن به تولید یا بهبود کیفیت گزارش‌های علمی استفاده می‌کنند (Elicit, Paperpal, Scite).

با این حال، قدرت واقعی هوش مصنوعی در گرنت‌های دانشگاهی و تحقیقات در توانایی آن برای تقویت و ساده‌سازی مدیریت تحقیقات دانشگاهی، از پروژه‌های فردی گرفته تا سبدهای تحقیقاتی چند میلیارد دلاری معتبرترین مؤسسات جهان، نهفته است.

هوش مصنوعی قطعاً فرآیندهای توسعه‌ی گرنت و امور مرتبط با تحقیقات را بهبود می‌بخشد. اما مهم‌تر از آن، به شفافیت در پروژه‌های فردی و همچنین کل طیف فعالیت‌های تحقیقاتی دانشگاه کمک می‌کند. این امر به نوبه خود منجر به تصمیم‌گیری بهتر و اقدام سریع‌تر توسط سرپرست‌های اجرایی (Principal investigator) و رئیس دانشگاه می‌شود. به طور خلاصه، هوش مصنوعی مدیریت تحقیقات را هوشمندتر، آسان‌تر برای استفاده و با ارزش‌تر برای رهبران تحقیقاتی و مؤسسات آن‌ها می‌کند.

با وجود پتانسیل قابل توجه هوش مصنوعی در بهبود مدیریت پژوهش، سیستم‌های مدیریت پژوهش هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته‌اند. دانشگاه‌هایی با بودجه‌های تحقیقاتی هنگفت همچنان در تلاش برای مدیریت کل فعالیت‌های پژوهشی خود با استفاده از ترکیبی از صفحات گسترده و راه‌حل‌های جداگانه هستند. این رویکرد به طور فزاینده‌ای پرخطر است و هوش مصنوعی یکی از دلایل اصلی این موضوع به شمار می‌رود.

صید ماهی مناسب

هوش مصنوعی در طیف وسیعی از برنامه‌ریزی و اجرای پژوهش، تحلیل پژوهش، مدیریت پروژه و سبد پروژه‌ها، مدیریت گرنت‌ها و عملکرد مالی مؤسسات نفوذ کرده و زندگی را آسان‌تر خواهد کرد.

پیش از دریافت گرنت:

این سیستم‌ها می‌توانند به محققان در یافتن حامیان مالی بالقوه به روش‌های جدید و قدرتمندی کمک کنند. به جای تکیه بر روابط گذشته یا جستجوی دستی در وب برای یافتن موارد تطابق احتمالی، توانایی هوش مصنوعی در در نظر گرفتن همزمان متغیرهای بی‌شمار، منجر به جستجوی بودجه وسیع‌تر با احتمال موفقیت بالاتر می‌شود. چنین جورچینی می‌توان سابقه‌ی بلندمدت هر دو حامی مالی و محقق و همچنین جاه‌طلبی‌های آن‌ها و میزان هم‌راستایی را در نظر بگیرد. این سیستم‌ها همچنین می‌توانند برای افزایش احتمال موفقیت و گسترش دامنه‌ی تلاش پیشنهادی برای مطابقت بهتر با اهداف تأمین‌کننده مالی، همکاری‌هایی را در داخل یا خارج از مؤسسه‌ی محقق پیشنهاد دهند. راه‌حل‌های نگارش گرنت هدایت‌شده توسط هوش مصنوعی، هم‌اکنون به محققان در تطبیق زبان و رویکردهای پیشنهاده با سلیقه‌ی تأمین‌کنندگان مالی خاص، مانند مؤسسه‌ی ملی بهداشت (National Institutes of Health)، بر اساس مجموعه داده‌های آموزشی که شامل تعداد زیادی از پیشنهادات موفق گذشته است، کمک می‌کنند. با توجه به صرفه‌جویی در زمان و مزیت‌های رقابتی‌ای که این ابزارها به همراه دارند، آن‌ها به زودی ضروری خواهند شد.

در طول اجرای پروژه:

هنگامی که پروژه‌ها آغاز می‌شوند، سیستم‌های مدیریت پژوهش اهمیت پیدا می‌کنند و هوش مصنوعی در حال تغییر این موضوع نیست. این سیستم‌ها با نظارت دقیق بر هزینه‌ها از خرج‌کرد بیش از حد یا کمبود بودجه جلوگیری می‌کنند. آن‌ها مسیر پول و زمان را در بین بخش‌های مختلف ردیابی می‌کنند تا حامیان مالی بتوانند ببینند بودجه‌ی آن‌ها چگونه هزینه می‌شود. این سیستم‌ها انطباق با قوانین و نقاط عطف مرتبط با مؤسسه و تأمین‌کننده‌ی مالی را مدیریت می‌کنند و همه‌ی این موارد را در گزارش‌ها و داشبوردهای قابل هضم ارائه می‌دهند که به رهبران پژوهشی در تصمیم‌گیری بهتر در زمینه‌های مختلف کمک می‌کند.

هوش مصنوعی، یاور قدرتمند در برنامه ریزی، مدیریت و پیش‌بینی پژوهش

تاثیر هوش مصنوعی بر مدیریت پژوهش ابتدا در حوزه‌های برنامه‌ریزی، مدیریت و پیش‌بینی پژوهش مشهود خواهد بود. سیستم‌های مدیریت پژوهش مبتنی بر هوش مصنوعی، تنها با چند کلیک، پیشنهادات گرنت موفق را به پیش‌نویس طرح‌های پروژه تبدیل می‌کنند. در عین حال، آن‌ها به صورت خودکار آگهی‌های استخدام برای دستیاران پژوهشی، پژوهشگران پسادکترا و سایر افراد کلیدی برای موفقیت پروژه ایجاد می‌کنند.

پیش‌بینی بودجه که ترکیبی از هوش مصنوعی و مدل‌های رگرسیون پیشرفته است، نویدبخش ارائه محصولاتی با دقت بالا و حداقل دخالت انسان را می‌دهد. با انحراف بودجه از برنامه‌ی اولیه، سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی پیش‌بینی‌ها را تنظیم کرده و راهکارهایی برای بازگشت به مسیر صحیح، چه از طریق کاهش هدفمند هزینه‌ها یا انتقال بودجه، پیشنهاد می‌دهند.

به مرور زمان، این پیش‌بینی‌ها با کاوش هوش مصنوعی در جزئیات برنامه‌های گذشته، برای پیش‌بینی روند تلاش‌های جاری و آینده به کار وظایف خاص پژوهشی نیز گسترش می‌یابد. در طول این مسیر، تیم‌های پژوهشی با همکاران هوش مصنوعی که به حل سریع مشکلات از طریق پرسش و پاسخ با زبان طبیعی کمک می‌کنند در تعامل خواهند بود. پاسخ‌های این پرسش و پاسخ‌ها نیز با گذشت زمان از طریق هوش مصنوعی به دست خواهند آمد.

مدیریت پژوهش مبتنی بر هوش مصنوعی، شفافیت بیشتر و بینشی عمیق‌تر به کل سبد پژوهشی یک مؤسسه را برای رهبران دانشگاهی به ارمغان می‌آورد. به عنوان مثال، با داشتن دید در لحظه به وضعیت و نرخ موفقیت پیشنهادات گرنت، معاونین پژوهشی و سایر رهبران می‌توانند حوزه‌های نوظهور با پتانسیل بالا را برای تقویت شناسایی کنند. همچنین با هوش مصنوعی می‌توانند مکان‌هایی که با افت موفقیت مواجه‌اند را شناسایی کرده و برای تدوین پیشنهاداتی که مطابق با اهداف و ریسک‌پذیری حامیان مالی است، راهنمایی بیشتری ارائه دهند.

فراتر از راه‌حل‌های تک‌منظوره

هوش مصنوعی در نهایت چیزهای بیشتری را به حوزه‌ی تحقیقات دانشگاهی وارد می‌کند. این یک فناوری تسهیل‌کننده است. ذهن‌های خلاق با مشکلاتی که نیاز به حل دارند، می‌توانند از آن به روش‌های غیرمنتظره‌ای استفاده کنند.

توسعه‌دهندگان نرم‌افزار منتظر الهام گرفتن نیستند. آن‌ها در حال برگزاری گروه‌های متمرکز با مشتریان در آموزش عالی و تحقیقات هستند تا درک کنند که چگونه می‌توانند از هوش مصنوعی تولیدکننده و سایر هوش مصنوعی‌ها به صورت استراتژیک برای رفع چالش‌های حوزه‌ی تحقیقات استفاده کنند.

موفقیت در تحقیقات دانشگاهی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. این امر باعث ارتقای جایگاه و اعتبار مؤسسات، جذب دانشجویان و اعضای هیئت علمی و افزایش درآمد می‌شود. مزایای بهره‌گیری از مدیریت پژوهش مبتنی بر هوش مصنوعی برای مؤسسات دانشگاهی آنقدر زیاد است که قابل چشم‌پوشی نیست. راه‌حل‌های تک‌منظوره‌ای که امروزه با جستجو در وب پیدا می‌شوند، تنها آغاز ماجرا هستند. هوش مصنوعی در مدیریت پژوهش، تیم‌های پژوهشی و مؤسسات آن‌ها را پربازده‌تر و کارآمدتر خواهد کرد. دانشگاه‌ها، محققان و در نهایت کل جامعه از این امر بهره‌مند خواهند شد.

منبع: https://campustechnology.com/Articles/2024/02/21/Point-Solutions-Are-Only-the-Start-for-AI-in-Grants-and-Research.aspx

مطالب مرتبط

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۲

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *