معرفی اپلیکیشن های کتابخانه ای

همکار یابش - مثنوی۱۴۰۳-۰۵-۰۷بازدید ۳۱۵
Posted on

معرفی اپلیکیشن های کتابخانه ای

مجموعه اپلیکیشن های کتابخانه ای Library application 

اپلیکیشن کتابخانه ای چیست؟

از زمانی که ارائه کتاب های الکترونیکی در فضای وب راه اندازی شد، نیاز به کتابخانه هایی که مجموعه این کتاب ها را در خود داشته و در یک دسته بندی استاندارد آن را به کاربران عرضه کند احساس شد. کتابخانه های آنلاین به همین منظور آغاز به کار کردند و کتاب های الکترونیکی را طبق رده بندی استاندارد کتابخانه های حقیقی به کاربران ارائه کردند. به مرور زمان با ظهور گوشی های هوشمند نیاز به دسترسی راحت تر به کتاب های الکترونیکی برای کاربران احساس شد. بر همین اساس نسل جدیدی از کتابخانه های آنلاین پدید آمد. این کتابخانه ها به صورت اپلیکیشن های موبایلی منابع اطلاعاتی خود را به کاربران عرضه کردند. در واقع اپلیکیشن های کتابخانه همان نسخه موبایلی کتابخانه های دیجیتالی هستند که در فضای وب راه اندازی شده اند.

اپلیکیشن های کتابخانه ای:

تعداد اپلیکیشن های کتابخانه ای موجود در فضای وب در سطح دنیا بسیار زیاد هستند. هر کدام از این اپلیکیشن های ویژگی ها و مزایای مخصوص به خود را دارند. برخی از آنها تمامی موضوع های موجود در کتابخانه ها را شامل می شوند، برخی تنها به عنوان سرگرمی کتاب های داستان، رمان و اشعار را ارائه می دهند، برخی هم تنها اقدام به ارائه کتاب ها و مجلات علمی می نمایند. هر کدام از این اپلیکیشن ها بر اساس مخاطبان خود منابع اطلاعاتی متفاوتی دارند. در ادامه چند نمونه از بهترین اپلیکیشن های کتابخانه ای موجود در دنیا را معرفی خواهیم کرد:

  • EBSCO Connect: اپلیکیشن کتابخانه ای ابسکو به کاربران این امکان را می دهد که کتابخانه، دانشگاه، موسسه علمی و یا شرکت خود را که منابع ابسکو را اشتراک دارند جستجو کرده و به محتوای اطلاعاتی خود دسترسی پیدا کنند. از امکانات این اپلیکیشن می توان به امکان جستجوی تخصصی، یافتن مقالات، نشانه گذاری مقالات، ایجاد یک حساب شخصی، اشتراک گذاری مقالات، جستجوی موضوعات و جستجوی نویسندگان اشاره کرد.

  • Browzine: اپلیکیشن موبایلی بروزین یک اپلیکیشن منحصربفرد برای دانشجویان، اساتید و محققان در هر حوزه علمی است. استفاده از این اپلیکیشن کاربران را از بررسی مداوم تمامی مجلات به منظور دسترسی به مقالات مورد علاقه حوزه تحصیلی خود بی نیاز می کند. اپلیکیشن بروزین این امکان را برای کاربران خود فراهم می نماید تا لیستی حداکثر به تعداد ۶۴ عدد مجله و نشریات را در بخش نشریات مورد علاقه ثبت کرده و در هر زمانی که شماره جدید این نشریات منتشر شد اپلیکیشن با اعلان خود شما را از آن آگاه می نماید. همچنین این امکان برای کاربران فراهم است که مقالات مورد علاقه خود را در بخش مقاله من ذخیره سازی، مطالعه، دانلود و بررسی نمایند.

  • cloudLibrary: کلود لایبرری یک اپلیکیشن کتابخانه ای است که امکان جستجو در کتاب های الکترونیکی کتابخانه های عضو را برای کاربران امکان پذیر می سازد. در حال حاضر این اپلیکیشن توسط بیش از ۱۷ کشور مورد استفاده قرار می گیرد. کاربران می توانند پس از نصب آن و جستجوی کشور و شهر مورد نظر به کتابخانه متصل شده و منابع الکترونیکی آن را مطالعه نمایند.

  • Library Mobile: گروه اکسلایبریز  ExLibris یک شرکت نرم ­افزاری اسرائیلی است که سیستم ­های کتابخانه ­ای یکپارچه و سایر نرم ­افزارهای کتابخانه ­ای را توسعه می ­دهد و اکنون این شرکت متعلق به کلاریویت است. این شرکت مجموعه ای از نرم افزارهای کتابخانه ای را در حوزه مدیریت کتابخانه و دیگر خدمات کتابخانه ای را تولید می کند. یکی از مهمترین اپلیکیشن های آن لایبرری موبایل است که دسترسی جامعه علمی را به کتابخانه های دانشگاهی فراهم می کند. این برنامه شامل اطلاعات کتابخانه، راهنماها، نقشه ها، نظرسنجی ها و موارد دیگر است.

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳٫۹ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۷

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *