معرفی پایگاه اطلاعاتی علم نت (elmnet)
علم نت یک جویشگر علمی فارسی است که با رویکردی شبیه به گوگل اسکالر و با تمرکز بر اسناد علمی فارسی طراحی شده است. این جویشگر سایت های نمایه کننده اسناد علمی مانند مگیران، نورمگز، SID، ensani، tpbin، سیویلیکا، ایرانداک و همچنین سایت های اصلی نشریات علمی پژوهشی را ایندکس کرده و در قالب یک جویشگر تخصصی و یکپارچه در اختیار پژوهشگران قرار می دهد. این جویشگر با تلاش مجموعه ای از متخصصین شرکت فناوری اطلاعات دادگان کاوند فهیم از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه قم طراحی و پیاده سازی شده است. علم نت همزمان با برگزاری اولین همایش ملی جویشگر بومی در بهمن ماه ۱۳۹۴ آغاز به کار کرده است.
برخی قابلیت های جویشگر علم نت
۱.جامع ترین بانک منابع علمی فارسی منتشر شده در وب
تاکنون بیش از ۴ میلیون سند علمی شامل پایان نامه ها و مقالات منتشر شده در کنفرانس ها و نشریات در این جویشگر نمایه شده است. علم نت با بررسی هوشمند اطلاعات، همپوشانی اسناد علمی در سایت های مختلف را شناسایی کرده و تلاش می کند تا یک بانک جامع و بدون اسناد تکراری را در اختیار کاربر قرار دهد.
۲.جستجوی یکپارچه، استاندارد و قوی در منابع علمی
علم نت با فراهم کردن امکان جستجوی ساده و پیشرفته و همچنین امکان محدود کردن نتایج پس از انجام جستجو یک جستجوی استاندارد و قوی را در اختیار پژوهشگران قرار داده است.
۳.نمایش هوشمند کلیدواژه های مرتبط با یک موضوع خاص
از انجا که ممکن است پژوهشگران جوان با تمام کلیدواژههای مرتبط با حوزه فعالیتی خود آشنا نباشند، پیشنهاد کلیدواژههایی که با عبارت مورد جستجو کاربر با وجود تفاوتهای لفظی و معنایی از نظر کاربردی در یک حوزه قرار میگیرند میتواند به عنوان درگاهی برای افزایش آگاهی آنان از حوزه پژوهشی خود باشد. این پیشنهادها به صورت هوشمند و با توجه به عبارت مورد جستجوی کاربر به وی پیشنهاد می شود.
۴.پیشنهاد هوشمند زیر موضوعات مرتبط با عبارت کاربر
در صورتی که جویشگر عبارت مورد جستجوی کاربر را به عنوان یک موضوع کلی شناسایی کند، لیستی از زیر موضوعات را برای هدایت بهتر کاربر به موضوع مد نظر خود پیشنهاد میدهد.
۵.شناسایی روند پژوهشهای انجام شده در یک حوزه خاص
آگاهی از روند پژوهشها و موضوعات داغ هر حوزه، به منظور انتخاب موضوعات تحقیقی مناسب، دارای اهمیت ویژهای برای پژوهشگران است. همچنین این اطلاعات میتواند به عنوان یک شاخص مهم برای اتخاذ تصمیمها و تدوین سیاستهای کلان برای مدیران تصمیم ساز باشد. فراهم آوردن چنین اطلاعاتی را میتوان به عنوان یکی از کارکردهای مهم جویشگرهای علمی به عنوان درگاه ارتباطی بین پژوهشگران و اسناد علمی در نظر گرفت.
۶.معرفی حوزه فعالیت پژوهشگران در قالب ابرکلمات
علم نت کمک می کند تا پژوهشگران فعال در هر حوزه تحقیقاتی، شناسایی شوند. با شناسایی این پژوهشگران این امکان محقق میشود تا در صورت لزوم به دانش این افراد در فرایندهای تحقیقاتی مرتبط، از تجربیات ایشان استفاده شود. همچنین با دنبال کردن فعالیت این پژوهشگران امکان آگاهی از فعالیتهای جدید و به روز در حوزه تحقیقاتی مرتبط فراهم میشود.
۷.طراحی واکنشگرا و سازگار با انواع موبایل و تبلت
با وجود گسترش تلفن های هوشمند و استفاده کاربران از این ابزارها برای براورده کردن نیاز خود، طراحی اکثر سایت های نمایه کننده اسناد علمی با این ابزارها سازگار نمی باشد. علم نت با طراحی واکنشگرا سعی کرده است تا این محدودیت را از مقابل پژوهشگران بر دارد.
برگرفته از
لینک ورود به پایگاه