پایگاه اطلاعاتی آیگن فکتور

همکار یابش - مثنوی۱۴۰۰-۰۳-۲۴بازدید ۱۴۱۴
Posted on

پایگاه اطلاعاتی آیگن فکتور

 

معرفی پایگاه اطلاعاتی Eigenfactor

آیگن فکتور یک پروژه تحقیقاتی است که توسط جوین وست در گروه زیست شناسی دانشگاه واشینگتن در سال ۲۰۰۷ آغاز به کار کرد. هدف این پروژه استفاده از پیشرفت های اخیر در تجزیه و تحلیل شبکه های اطلاعاتی برای ایجاد روش های نوین برای ارزیابی تأثیر نشریات علمی بر نقشه علمی دنیا و ساختار تحقیقات دانشگاهی است.

این پایگاه با انتشار گسترده یافته های خود مبنی بر ضریب تاثیر مجلات و تجزیه و تحلیل مقاله های منتشر شده و بررسی میزان این تاثیرات بر جامعه علمی و دانشگاهی یافته های بینظیری را برای محققان و پژوهشگران منتشر می نماید. منابع علمی منتشر شده به واسطه استنادها مانند یک شبکه عظیم و پیچیده هستند که این امر میزان ضریب تاثیر هر مجله را اندکی مشکل می نماید اما پایگاه آیگن فکتور برای رفع این مشکل با استفاده از الگوریتم های پیچیده به جای بررسی استنادهای محلی از ساختار کلی شبکه برای ارزیابی مجلات بهره می برد.

یکی دیگر از اطلاعاتی که این پایگاه منتشر می نماید ارزش مالی و قیمت هر مجله است تا با این داده کاربران بتوانند در زمینه تصمیم گیری مقرون به صرفه برای خرید اطلاعات کامل تری را داشته باشند. یکی از ویژگی های استنادپذیری مقالات و مجلات تفاوت در رشته های علمی است. به عنوان مثال ممکن است تعداد مشخصی استناد را مقالات زیست شناسی در طی چند ماه دریافت کنند ولی همین تعداد را رشته ریاضیات در طی دو سال به دست آورد. الگوریتم های محاسبه ای آیگن فکتور این تفاوت را به صورت خودکار محاسبه می نماید و معیار دقیق تری را محسابه می کند.

آیگن فکتور برای بررسی ضریب تاثیر تعداد استنادهای یک دوره ۵ ساله را برای هر مقاله مورد بررسی قرار می دهد. نتایج بررسی ها و تجزیه تحلیل این پایگاه هر ۶ ماه یکبار به صورت رایگان در دسترس کلیه کاربران قرار می گیرد.

 

 

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب: