معرفی ابزارهای بیبلیوتولز و بیبلیومپس

همکار یابش - زنگنه۱۴۰۳-۰۵-۰۹بازدید ۱۹۹
Posted on

معرفی ابزارهای بیبلیوتولز و بیبلیومپس

بیبلیوتولز
 

بیبلیوتولز BiblioTools چیست؟

بیبلیوتولز BiblioTools مجموعه‌ای از اسکریپت‌های رایگان است که برای ایجاد نقشه‌های علم بر اساس داده‌های کتاب‌شناختی توسعه یافته‌اند. این مجموعه شامل کدهای پایتون مختلفی است که به کاربران امکان می‌دهد وظایف متعددی مانند استخراج داده، پردازش داده، تجزیه و تحلیل داده، تجسم داده، گزارش داده را انجام دهند.

 

بیبلیومپس BiblioMaps چیست؟

بیبلیومپس BiblioMaps مجموعه‌ای از کدهای html/css/js است که یک رابط کاربری وب برای تجسم داده‌های علمی ایجاد می‌کند. این رابط کاربری به کاربران امکان می‌دهد ماهیت مجموعه داده‌های مورد مطالعه خود را همراه با نقشه‌های هم‌وقوعی و موضوعی مختلف کاوش کنند. یک نقشه تعاملی مبتنی بر وب از علم، که امکان کاوش مجموعه داده‌های کتابشناختی در مقیاس بزرگ را فراهم می‌کند. این ابزار برای ارائه حداکثر اطلاعات مرتبط که می تواند به طور شهودی توسط مخاطبان زیادی مورد بررسی و استفاده قرار گیرد، ایجاد شده است. بیبلیومپس همچنین یک ابزار رایگان در دسترس را ارائه می‌دهد که به هر کسی با حداقل مهارت‌های توسعه اجازه پردازش می‌دهد.

تاریخچه بیبلیوتولز و بیبلیومپس

توسعه‌ی اصلی اسکریپت‌های بیبلیوتولز در دوره‌ی پسادکتری سباستین گراوین Sébastian Grauwin در اینریا Inria در سال ۲۰۱۲ انجام شده است.

آغاز:

  • تابستان ۲۰۱۱: توسعه اولیه (BiblioTools 1.0) با مجموعه‌ای از پرس و جوهای SQL برای تجزیه و تحلیل داده‌های کتابشناختی از وب علم (WOS).

رشد:

  • جولای ۲۰۱۲: انتشار BiblioTools 2.1، مجموعه‌ای از اسکریپت‌های پایتون برای وظایفی مانند تجزیه و تحلیل فرکانس و آماده‌سازی شبکه برای نرم‌افزار تجسم گفی Gephi.
  • سپتامبر ۲۰۱۲: به‌روزرسانی (BiblioTools 2.2) برای رفع اشکالات و بهبود عملکرد اسکریپت‌های قبلی.
  • فوریه ۲۰۱۴: به‌روزرسانی جزئی (BiblioTools 2.2) برای سازگاری با تغییرات در فرمت داده‌های WOS.
  • بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷: توسعه‌ی چندین نسخه منتشر نشده با قابلیت‌های اضافی یا اصلاح‌شده.
  • حدوداً جولای ۲۰۱۲: توسعه‌ی اصلی اسکریپت‌های BiblioTools در دوره‌ی پسادکتری شما در اینریا.
  • سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷: توسعه‌ی رابط کاربری وب BiblioMaps در حین کار روی پروژه‌های فریلنس.

بهبود:

  • فوریه ۲۰۱۸: به‌روزرسانی برای سازگاری با نسخه‌های بسته‌ی networkx.
  • فوریه ۲۰۱۸: انتشار BiblioTools 3.2 با قابلیت‌های جدید (مدیریت منابع داده‌ی مختلف، فیلتر کردن، تجزیه و تحلیل مبتنی بر زمان) و کد رابط کاربری بیبلیومپس برای تجسم‌های تعاملی.

نقاط عطف:

  • توسعه‌ی اولیه با SQL
  • انتقال به اسکریپت‌های پایتون و ابزارهای تجسم
  • معرفی رابط کاربری وب بیبلیومپس
  • پشتیبانی از منابع داده‌ی متنوع و تجزیه و تحلیل‌های پیشرفته

قابلیتها و کاربردهای بیبلیوتولز و بیبلیومپس

با استفاده از پایتون

فایل های داده WOS / Scopus را پیش پردازش می کند (biblio_parser.py)

تجزیه و تحلیل فرکانس موارد موجود در پیکره را انجام می دهد(corpus_description.py)

مجموعه را با توجه به طیف وسیعی از جستارهای احتمالی فیلتر می کند (filter.py)

تجزیه و تحلیل هزینه -سودمندی(BC) از پیکره را انجام می دهد (biblio_coupling.py)

نمودارهای همزمانی مختلفی را بر اساس پیکره تولید می کند (cooc_graphs.py)

همه این تجزیه و تحلیل ها را بر روی یک سری از برش های زمانی از پیکره راه اندازی می کند (all_in_one.py)

فراموش نکنید که بررسی کنید که تمام بسته های پایتون لازم روی سیستم شما نصب شده باشد.

برای اینکه بتوانید از رابط بصری سازی BiblioMaps استفاده کنید، همچنین باید یک میزبان محلی روی سیستم خود راه اندازی کنید.

داده کاوی: نرم افزار می تواند سوابق کتابشناختی صادر شده از Web of Science یا Scopus را مدیریت کند.

استخراج داده: این نرم‌افزار می‌تواند رکوردهای کتاب‌شناختی صادر شده از Web of Science یا Scopus را پردازش کند.

پردازش داده: یک اسکریپت به پیش پردازش (تجزیه و فیلتر کردن) داده های خام اختصاص داده شده است.

تجزیه و تحلیل داده ها: توصیف یک پیکره معین. ایجاد شبکه‌های مختلف همزمان (هم‌کلم، هم‌نویسنده، هم استناد، و غیره). تولید شبکه ها و خوشه های جفت کتابشناختی.

مصورسازی داده ها: نتایج را می توان در BiblioMaps، یک رابط اختصاصی مبتنی بر وب، تجسم و کاوش کرد. همچنین می‌توان شبکه‌ها را در قالب سازگار با ابزارهای تجسم استاندارد مانند Gephi صادر کرد.

گزارش داده: تولید خودکار گزارش ها در لاتکس.

دانلود و نصب بیبلیوتولز و بیبلیومپس

اسکریپت‌های بیبلیوتولز در پایتون نوشته شده‌اند و کدها باید در اکثر سیستم‌عامل‌ها اجرا شوند (تست‌ها روی ویندوز، MacOS و لینوکس انجام شده است). تجسم‌های بیبلیومپس با استفاده از کتابخانه‌های d3.js در جاوا اسکریپت نوشته شده‌اند. آنها باید در اکثر مرورگرهای مدرن اجرا شوند (تست روی کروم، موزیلا و سافاری انجام شده است).

برای اجرای بیبلیوتولز، باید پایتون را روی سیستم خود نصب کنید. در حالی که اسکریپت ها باید هم با پایتون ۲ و هم با پایتون ۳ سازگار باشند، توصیه می کنیم از پایتون ۳ استفاده کنید، که در درجه اول در به روز رسانی های آینده استفاده خواهد شد. برای نصب پایتون روی سیستم خود، می توانید آن را از www.python.org دانلود کنید. باید بررسی کنید که بسته‌های numpy، argparse، json، itertools، unidecode، collections، subprocess و networkx نصب شده‌اند. برخی از این بسته‌ها ممکن است قبلاً با پایتون ۳ نصب شده باشند. اگر نه، در اینجا آموزش نصب بسته‌های پایتون وجود دارد که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

بسته به کاری که می خواهید انجام دهید، ممکن است به موارد زیر نیز نیاز داشته باشید:

  • دسترسی به وب آو ساینس Web of Science یا اسکوپوسScopus برای استخراج داده های کتابشناختی برای تجزیه و تحلیل.
  • یک ویرایشگر متن ساده، مانند Sublime Text، برای نوشتن برخی اصلاحات در فایل‌های txt، .html یا .json.
  • اگر می خواهید از رابط BiblioMaps به صورت محلی استفاده کنید، یک میزبان محلی روی سیستم شما راه اندازی شده است.راهنمای راه اندازی میزبان محلی
  • نرم افزار گفی، برای مصورسازی شبکه
  • یک ویرایشگر لاتکس برای به دست آوردن گزارش های پی دی اف خودکار برخی از تجزیه و تحلیل ها. Texmaker یک نرم افزار خوب است که روی اکثر سیستم عامل ها کار می کند.

در نهایت، می توانید فایل مخزن BiblioTools 3.2 را دانلود کنید و از حالت فشرده خارج کنید و پوشه زیپ نشده را در جایی که برای شما راحت تر است قرار دهید.

منابع آموزشی بیبلیوتولز و بیبلیومپس

نرم افزارهای مشابه

بیبلیوتولز و بیبلیومپس بر تجزیه و تحلیل و تجسم شبکه‌های علمی تمرکز دارند، در حالی که سایر ابزارها ممکن است طیف وسیع‌تری از قابلیت ها را ارائه دهند. بیبلیوتولز مجموعه‌ای از اسکریپت‌های پایتون است که انعطاف‌پذیری زیادی را برای تجزیه و تحلیل های سفارشی ارائه می‌دهد اما بیبلیومپس یک رابط کاربری وب با مجموعه‌ای از تجسم‌های از پیش تعریف شده ارائه می‌دهد. بیبلیوتولز بر روی پلت فرم پایتون اجرا می‌شود، در حالی که بیبلیومپس یک برنامه وب است که می‌تواند از طریق مرورگر وب در دسترس باشد. بیبلیوتولز ممکن است برای کاربرانی که با برنامه‌نویسی پایتون آشنایی دارند مناسب‌تر باشد، در حالی که بیبلیومپس برای کاربرانی که تجربه برنامه‌نویسی ندارند مناسب‌تر است. وس‌ویوور بر روی مصورسازی شبکه‌ها تمرکز دارد، در حالی که بیبلیوتولز قابلیت‌های تحلیلی عمیق‌تری از جمله محاسبه شاخص‌های علم سنجی و تجزیه و تحلیل زمان بندی را ارائه می‌دهد. بیبلیومپس رابط کاربری وب را ارائه می‌دهد، در حالی که سایت اسپیس و وس ویوور برنامه دسکتاپ هستند. سایت‌اسپیس و وس‌ویوور برای محققان با تجربه تجزیه و تحلیل شبکه مناسب است. گفی یک ابزار عمومی شبکه است، در حالی که بیبلیوتولز و بیبلیومپس به طور خاص برای تجزیه و تحلیل شبکه‌های علمی طراحی شده‌اند. گفی نیاز به آمادگی داده‌های شبکه دارد، در حالی که بیبلیوتولز می‌تواند به طور مستقیم از داده‌های کتابشناختی استفاده کند. گفی برای محققان با تجربه تجزیه و تحلیل شبکه مناسب است.

منابع

مطالب مرتبط

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *