نرمافزار مدیریت منابع بیبسایتیشن چیست؟
بیبسایتیشن Bibcitation یک تولید کننده استناد رایگان است که به طور خودکار مراجع، کتابشناسی و آثار ذکر شده برای فرمتهای MLA، APA و شیکاگو و سبکهای استنادی دیگر را تولید میکند و یک کتابشناسی دقیق را با یک کلیک ایجاد میکند. بیبسایتیشن نیز مانند دیگر نرمافزارهای مدیریت منابع با ویژگیها و امکانات خاص خود فرایند پژوهش را برای محققان لذتبخشتر میکند.
تاریخچه نرمافزار بیبسایتیشن
تاریخچه دقیق و مفصلی از توسعه بیبسایتیشن به صورت عمومی منتشر نشده است. با این حال، با توجه به ویژگیها و هدف این ابزار، میتوان گفت که بیبسایتیشن در پاسخ به نیاز روزافزون دانشجویان، پژوهشگران و نویسندگان به یک ابزار کارآمد برای مدیریت منابع و ایجاد استنادهای دقیق ایجاد شده است.
ویژگیها و کاربردهای نرمافزار بیبسایتیشن
بیبسایتیشن یک مدیر مرجع خوب برای ایجاد استناد و کتابشناسی با یک کلیک است.
- ارائه دهنده سبکهای MLA، APA، شیکاگو، IEEE و بیش از ۹۰۰۰ فرمت
- استنادهای خودکار برای کتابها، مجلات و وبسایتها
- افزونه برای وب، کروم Chrome، گوگل داکز Google Docs و ورد Microsoft Word موجود است.
- ساخته شده با کمک ابزار CSL
- سرعت در ایجاد استناد با یک کلیک
- خروجی گرفتن راحت و سریع برای ورد، گوگل داکز و یا سایر فرمتهای دلخواه
- جابجایی(سوییچ) راحت بین پلتفرمها
- اشتراکگذاری راحت منابع با همکاران
چرا BibCitation محبوب شده است؟
سادگی استفاده: رابط کاربری ساده و شهودی که حتی کاربران مبتدی نیز بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
تنوع قالبهای استناددهی: پشتیبانی از بیش از ۹۰۰۰ قالب استناددهی، امکان استفاده از BibCitation را برای طیف گستردهای از رشتهها و حوزههای پژوهشی فراهم کرده است.
سرعت و دقت: با استفاده از BibCitation، ایجاد استنادها تنها در چند ثانیه انجام میشود و احتمال بروز خطاهای دستی به حداقل میرسد.
قابلیتهای اضافی: BibCitation امکاناتی مانند ایجاد کتابشناسی، جستجوی منابع و صادرات استنادها به فرمتهای مختلف را نیز فراهم میکند.
دانلود و نصب نرمافزار بیبسایتیشن
بیبسایتیشن رایگان است. کافیست با حساب گوگل خود واردشوید.
منوهای نرمافزار بیبسایتیشن
بیبسایتیشن تحت وب است. بعد از اینکه وارد محیط نرمافزار شدید، پنجرهای با دو بخش اصلی و یک نوار به شکل نوار عنوان دربالای پنجره مشاهده میکنید.
درنوار سیاه بالا کنار نام و لوگوی نرمافزار گزینه Untitled Bibliography را مشاهده میکنید که نام کتابخانهای است که در حال حاضر شما در محیط آن هستید. برای هر پروژه شما میتوانید یک کتابخانه جدید با هر نامی که میخواهید، بسازید. کافیست کرکره کشویی Untitled Bibliography را کلیک کنید و Create new list راکلیک کنید یک کتابخانه دیگر با نام Untitled Bibliography1 برای شما ایجاد می شود که از سه نقطه کنار همان بخش میتوانید نام کتابخانه را به هر چیزی که تمایل دارید، تغییر بدهید.
برای اضافه کردن منابع و پیشینهها به بیبسایتیشن شما کافیست با توجه به اینکه نوع منبع شما چه هست آن گزینه را انتخاب کنید. مثلا اگر منبع شما کتاب است روی دکمه Book کلیک کنید.شما به صفحهای هدایت میشوید که از دو طریق میتوانید اطلاعات کتابشناختی کتاب مدنظرتان را وارد بیبسایتیشن کنید: یا به صورت دستی و یا با استفاده از جستجوی بیبسایتیشن.
لازم به ذکراست که شما با گزینه import citation (در پایین پنجره قرار گرفته است) میتوانید خروجیهای ذخیره شده خود را به بیبسایتیشن وارد کنید. امکان انتخاب سبکهای استناددهی هم در بالای پنجره وجود دارد.
منابع آموزشی نرمافزار بیبسایتیشن
https://www.youtube.com/results?search_query=bibcitation
نرمافزارهای مشابه
منابع
https://sunwayjb.libguides.com/referencing_help/bibcitation