نام کتاب: شناخت دره سیلیکون
پدیدآورندگان: یحیی تابش، محمد مروتی، محمد اکبرپور
با حمایت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران
تعداد صقحات: ۲۷۴
معرفی کتاب:
در مقدمه این کتاب آمده است: «راز دره سیلیکون در اکوسیستم مناسب آن نهفته است، سیستمی که بهطور تاریخی شکل گرفته است و در حال حاضر دره سیلیکون را به مترادفی با نوآوری و کارآفرینی در زمینه فناوریهای پیشرفته بدل کرده است. اِکوسیستم دره سیلیکون از ایدهپردازی در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و یا تلاش استعدادهای خلاق در گوشه و کنار شروع میشود و با سرمایهگذاری هسته اولیه و با ایجاد شرکت نوپا، به تولید فناوری و یا محصول اولیهای میانجامد که اگر محصولِ مناسبی باشد و جهتگیری مناسبی نسبت به بازار داشته باشد، مورد توجه سرمایهگذاران خطرپذیر قرار میگیرد تا با سرمایهگذاری مناسب و توسعه محصول، به توسعه بازار و رشد شرکت بینجامد.
الاخره شرکتهای موفق یا جذب شرکتهای بزرگ میشوند و یا خود به اندازه کافی رشد کرده و بهعنوان شرکت سهامی عام وارد بورس سهام خواهند شد. این اکوسیستم در طی چند دهه شکل گرفته است و فرایند توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری را رقم میزند. دره سیلیکون در یک شرایط تاریخی ویژه با همگرایی علم، فناوری و صنعت، اقتصاد و تجارت، و فرهنگ و هنر شکل گرفته است و امروزه به مرکزی بیبدیل و الگوی اقتصاد نوآورانه و دانشبنیان در جهان تبدیل شده است.»
تا اواسط دهه ۵۰ میلادی دره سانتا کلارا در ناحیه جنوبی خلیج سانفرانسیسکو در کالیفرنیای شمالی مملو از باغهای میوه بود، اما امروز گذر کردن از این دره چشمانداز دیگری را پیش روی چشم بیننده میگشاید؛ نمایی از شرکتهای بزرگ فناوری که هر کدام غولی در این عرصه محسوب میشوند و اصلا میتوان گفت نبض فناوری دنیا در این دره میگذرد و همین است که این روزها دره سانتا کلارا را به نام دره سیلیکون ولی میشناسند و خیلی از استندآپها و کارآفرینها این آرزو را در سر میپرورانند که خود را به اندازه شرکتهای حاضر در این دره بالا بکشند.
اصطلاح دره سیلیکون نیز از آنجا آمده که این ناحیه به مرور به مرکز نوآوری در تولید تراشههای سیلیکونی تبدیل شد. ولی بعدها دره سیلیکون مصداقی شد برای انواع فعالیتهای نوآورانه در زمینه فناوریهای پیشرفته و پایگاهی شد برای بسیاری از شرکتهای بزرگ و معتبر و هزاران شرکت نوپا.
در این دره نوآوری و کارآفرینی حرف اول را میزند و وجودش در جامعهای که کارآفرینان بزرگی همچون بنجامین فرانکلین، توماس ادیسون و هنری فورد را پرورانده، اصلا تعجبآور نیست. چون به عقیده عموم فعالان این عرصه این تصور که کارآفرینی کلید اصلی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال است، بهخوبی با فرهنگ آمریکایی همخوانی دارد که مردمش مخاطرهپذیری را ضرورتی برای به ثمر رسیدن نوآوری میشناسند.
با توجه به اهمیت سیلیکون ولی یحیی تابش، محمد مروتی، محمد اکبرپور با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شناختنامهای برای این دره تدوین و منتشر کردهاند که در ۲۷۴ صفحه به معرفی این دره، اکوسیستم بینظیر آن، زیرساختهای حقوقی و قضایی، روند سرمایهگذاری در این منطقه و… میپردازد.
منبع: ماهنامه سرآمد
این کتاب برای تمام کسانی که سودای کارآفرینی دارند می تواند جذاب و مفید باشد.
[tnc-pdf-viewer-iframe file=”https://yabesh.ir/Sillicon Valley 1394v2.pdf” width=”800″ height=”800″ download=”true” print=”true” fullscreen=”false” share=”false” zoom=”true” open=”false” pagenav=”false” logo=”false” find=”false” language=”en-US” page=”” default_zoom=”75″]