پایگاه اطلاعاتی جاما نتورک

همکار یابش - مثنوی۱۴۰۰-۰۱-۳۰بازدید ۲۱۹۳
Posted on

پایگاه اطلاعاتی جاما نتورک

معرفی مجموعه مجلات پزشکی جاما نتورک JAMA Network

مجلات پزشکی جاما چیست؟

مجلات  (Journal of the American Medical Association)  JAMA مجلات تخصصی پزشکی منتشر شده از سوی انجمن پزشکی آمریکا  AMA هستند که به صورت تخصصی به بررسی دیدگاه های پزشکی، تحقیقات علمی و اکتشافات پزشکی می پردازد. مجلات جاما شامل ۱۴ مجله تخصصی موضوعی هستند که هر کدام از آنها یک حوزه تخصصی علوم پزشکی را بررسی می نماید. تمامی مجلات جاما دارای اعتبار بالایی در سطح جامعه پزشکی هستند و مقالات منتشر شده آنها تماما پس از داوری ارائه می شوند.

انواع مجلات جاما:

مجموعه مجلات جاما با بیش از ۳۲۰ هزار مخاطب مجلات چاپی، ۱۲ میلیون مخاطب مجلات الکترونیکی و ۲۰ میلیون بازدید سالانه یکی از گسترده ترین و پرمخاطب ترین مجلات در این حوزه به شمار می رود. مجموعه مجلات جاما دارای ۱۴ مجله اختصاصی است که به ترتیب عبارتند از:

  1. JAMA: مجله جاما از سال ۱۸۸۳ و به شکل دو هفته یکبار توسط انجمن پزشکی آمریکا منتشر می شود این مجله تمامی پژوهش ها، گزارش ها و مقاله های پزشکی را که جنبه زیست پزشکی دارند منتشر می نماید. مجله جاما شامل پژوهش ها، بررسی ها و سرمقاله های اصلی زیست پزشکی است. دسترسی به مقالات این مجله ۶ ماه پس از انتشار آنها رایگان است.
  2. JAMA Network Open: یک مجله با دسترسی آزاد که در سال ۲۰۱۸ توسط انجمن پزشکی آمریکا راه اندازی شد. این مجله به صورت ماهانه منتشر شده و تمامی جنبه های علوم زیست پزشکی را پوشش می دهد. مجله جاما نتورک آنلاین حوزه های پزشکی همچون جراحی، آلرژی، اطفال، روانپزشکی، تغذیه، عصب شناسی، بیماری های عفونی، سیاست سلامت، بهداشت جهانی، مراقبت های ویژه، دیابت و سایر بیماری ها را تحت پوشش خود دارد.
  3. JAMA Cardiology: این مجله به بررسی جدیدترین پژوهش ها و تحقیقات در حوزه قلب و عروق می پردازد. این مجله از سال ۲۰۱۶ توسط انجمن پزشکی آمریکا و به صورت ماهانه منتشر می شود. از موضوعات مورد بررسی جاما کاردیولوژی می توان به جراحی قلب، جراحی قلب اطفال، تخصص بیماری های قلب غیرتهاجمی، قلب و عروق کودکان و الکتروفیزیولوژیست قلب اشاره کرد.
  4. JAMA Dermatology: این مجله به بررسی بیماری های پوستی در بزرگسالان و کودکان می پردازد. جاما درماتولوژی از سال ۱۹۶۰ تا کنون توسط انجمن پزشکی آمریکا به صورت ماهانه منتشر می شود. این مجله در تشخیص و درمان درماتولوژی، جراحی پوست، پوست اطفال، پوست سالمندان، جراحی آنکولوژیک و زیبایی پوست تخصص دارد.
  5. JAMA Health Forum: انجمن سلامت جاما نام یکی دیگر از مجلات جاما است که از سال ۲۰۱۸ به صورت ماهانه منتشر می شود و به بررسی آخرین سیاست های ملی و جهانی بهداشت مانند قیمت گذاری مراقبت های بهداشتی، ایمنی، برابری بهداشت و مسائلی از این قبیل می پردازد.
  6. JAMA Internal Medicine: این مجله در زمینه پزشکی داخلی و مراقبت های اولیه، خدمات اطلاعاتی خود را اتجام می دهد. جاما اینترال مدیسین ابتدا از سال ۱۹۰۸ به عنوان آرشیو طب داخلی منتشر می شد، سپس در سال ۲۰۱۳ با عنوان پزشکی داخلی و به صورت ماهانه منتشر شد. موضوعات تحت پوشش این مجله شامل بیماری های قلبی و عروقی، سالمندان، بیماری های عفونی، گوارش، غدد درون ریز، آلرژی، ایمونولوژی و سایر موارد هستند.
  7. JAMA Neurology: مجله تخصصی سیستم های عصبی به طور رسمی از سال ۱۹۶۰ توسط انجمن پزشکی آمریکا به صورت ماهانه منتشر می شود. این مجله به بررسی سیستم عصبی و بیماری های مربوط به آن می پردازد. تخصص مغز و اعصاب، نورولوژیست عصبی عضلانی، نورولوژی عمومی، مراقبت از حافظه، عصب شناسی و اعصاب خواب از موضوعات مورد بررسی این مجله هستند.
  8. JAMA Oncology: جاما آنکولوژی از سال ۲۰۱۵ به صورت ماهانه از سوی انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است. این مجله تمامی جنبه های آنکولوژی پزشکی، آنکولوژی پرتو شناسی و آنکولوژی جراحی را به صورت تخصصی و فوق تخصصی پوشش می دهد.
  9. JAMA Ophthalmology: مجله چشم پزشکی جاما تمامی جنبه های چشم پزشکی را تحت پوشش خود دارد. این مجله از سال ۱۸۶۹ به صورت ماهانه توسط انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است. از موضوعات مورد بررسی آن می توان به چشم پزشکی عصبی، جراحی چشم، بیماری های چشم، تخصص قرنیه، چشم پزشکی کودکان و موارد دیگر اشاره نمود.
  10. JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery: مجله پزشکی گوش و حلق و بینی نیز یکی دیگر از مجلات تخصصی جاما است. این مجله از سال ۱۹۲۵ توسط انجمن پزشکی آمریکا به صورت ماهانه منتشر می شود. این مجله تمامی جنبه های تشخیص و درمان بیماری های سر و گردن و گوش و بینی و گلو را پوشش می دهد.
  11. JAMA Pediatrics: مجله پزشکی اطفال جاما به صورت تخصصی تمامی جنبه های بیماری و درمان اطفال را پوشش می دهد. جاما پدیاتریک از سال ۱۹۱۱ به صورت ماهانه منتشر شده است و به عنوان مجله بیماری های کودکان در آمریکا شناخته شده است. جاما پدیاتریک به بررسی بیماری های همچون بیماری های غدد، پوست، قلب و عروق، داخلی و بسیاری موارد دیگر می پردازد.
  12. JAMA Psychiatry: مجله روانپزشکی انجمن پزشکی آمریکا یکی دیگر از مجلات تخصصی این انجمن است که از سال ۱۹۱۹ به صورت ماهانه منتشر شده است. این مجله از سال ۱۹۵۹ به دو مجله روانپزشکی و عصب شناسی تقسیم شد و از آن زمان به شکل امروزی منتشر می شود. در این مجله موضوعات روانپزشکی، سلامت روان، علوم رفتاری، روانپزشکی کودکان و نوجوانان و موضوعات مربوط به آنها بررسی می شوند.
  13. JAMA Surgery: جاما سرجری یک مجاه بین المللی در حوزه جراحی است که انتشار آن از سال ۱۹۲۰ به صورت ماهانه آغاز شده است. این مجله تمامی جنبه های جراحی را بررسی می نماید و مقالات آن ۱۲ ماه پس از انتشار به صورت رایگان عرضه می شوند. در سال ۲۰۲۱ این مجله بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار بازدید و دانلود مقاله داشته است و یکی از پرمخاطب ترین مجلات این حوزه است.
  14. Archives of Neurology & Psychiatry: این مجله آرشیو مقالات منتشر شده در حوزه عصب شناسی و روانپزشکی است که در سال های ۱۹۱۹ تا ۱۹۵۹ منتشر شده اند. مقالات این آرشیو بر اساس مجله و تاریخ انتشار و دسته بندی موضوعی در دسترس هستند. چکیده این مقالات به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار دارد.

بخش آموزشی جاما نتورک:

  1. AMA Ed Hub: یک بخش ویژه از جاما ننورک پلتفرم یادگیری آنلاین AMA Ed Hub است که منابع قابل اعتماد را برای یادگیری آنلاین در یک مکان ارائه می دهد. این پلتفرم به گونه ای طراحی شده است که آموزش با کیفیت بالا را برای پزشکان و متخصصان فراهم می آورد تا دانش آنها بروز شده و مراقبت های درمانی را بهبود بخشند. بخش مهمی از منابع علمی موجود در این پلتفرم از طریق مقاله های موجود در جاما تهیه می شود. این پلتفرم یادیگیری در هر زمان و مکان را آسان کرده و دوره های آموزشی آن در قالب های مختلف در دسترس هستند و به بهترین وجه با نیازهای کاربران تعامل دارند. این پلتفرم شامل بیش از ۶۰۰۰ فعالیت آموزشی و علمی، ۲۰۰۰ مقاله و تعداد زیادی ویدئو و ماژول های تعاملی است.
  2. JN Learning: مجموعه اطلاعات ارائه شده در این پلتفرم از طریق مجلات جاما تهیه شده و به کاربران این امکان را می دهد که مقاله ها، پادکست ها، ویدئوهای آموزشی و منابع تعاملی مرتبط با نیاز خود را یافته و میزان پیشرفت خود را ردیابی کرده و دانش تخصصی خود را عمق بخشیده و گواهینامه های CME را دریافت نمایند. از موضوعات تحت پوشش JN Learninig می توان به حوزه های تخصصی پوست، بیماری های عفونی، عصب شناسی، آنکولوژی، چشم پزشکی، گوش و حلق و بینی، اطفال، رادیولوژی و عمل جراحی اشاره کرد. همچنین کاربران می توانند پس از گذراندن دوره های آموزشی خود و دریافت گواهینامه های CME مهارت های تشخیصی خود را افزایش داده و اعتبار درمانی خود را بهبود بخشند.

اهداف جاما:

از جمله مهم ترین اهداف انتشار این مجموعه مجلات به موارد زیر می توان اشاره نمود:

  1.  حفظ استانداردهای سطح بالا در زمینه انتشار مقالات علمی
  2. انتشار مقالات پزشکی مهم و معتبر از یک مرجع خاص و قابل اعتماد
  3.  ایجاد زمینه بحث و گفتگوی علمی در حوزه علوم پزشکی و انتشار نتایج علمی این گونه گفتگوها
  4.  حمایت از پژوهش های پزشکان و کمک در جهت پیشرفت علوم پزشکی
  5.  افزایش تحقیقات در زمینه علوم پزشکی و به دنبال آن بالا بردن سطح مراقبت های بهداشتی و سلامت عمومی در سطح بین المللی

روش های دسترسی به مجلات جاما:

  1. خرید اکانت اختصاصی و دلاری از وب سایت جاما به صورت مستقیم
  2. استفاده از دسترسی های دانشگاهی و موسسات پژوهشی دارای دسترسی به جاما که با مراجعه به کتابخانه محل تحصیل امکان پذیر است.
  3. خرید اکانت اختصاصی از شرکت های داخلی مانند یابش که دسترسی مستقیم به مجلات جاما را امکان پذیر می سازد.
  4. منابع اپن اکسس موجود در وب سایت که به راحتی برای کاربر قابل دانلود است.
  5. مدارک و مقاله و کتاب هایی که می توانید از طریق یابش ریکوئست درخواست موردی ثبت کنید تا همکاران ما با هزینه ای مناسب در اختیار شما قرار دهند.
  6. مقالاتی که از طریق کتابخانه دیجیتال یابش به صورت رایگان ارائه می شوند.

وب سایت اصلی 

JAMAnetwork

منبع

https://jamanetwork.com

https://edhub.ama-assn.org/jn-learning

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۲

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط: