معرفی نرم افزار وب کیودا webQDA

همکار یابش - زنگنه۱۴۰۳-۰۳-۲۹بازدید ۱۹۰
Posted on

معرفی نرم افزار وب کیودا webQDA

نرم افزار وب کیودا(وب کیو دی ای) چیست؟


وب کیودا webQDA یک نرم افزار تجزیه و تحلیل داده های کیفی و مبتنی بر وب است که برای تمام محققان و متخصصان انجام تحقیقات کیفی در نظر گرفته شده است. وب کیودا به شما امکان می دهد متن، تصویر، ویدئو، صدا، جداول، فایل های PDF، ویدئوهای یوتیوب و غیره را به صورت مشارکتی، همزمان یا ناهمزمان تجزیه و تحلیل کنید. وب کیودا توسط شراکت بین دانشگاه آویرو و شرکت میکرو آی او، به رهبری آنتونیو پدرو کوستاAntónio Pedro Costa، آنتونیو مورراAntónio Moreira و فرانسیل نری د سوزا Francislê Neri de Souza توسعه یافته است.

وب کیودا

وب کیودا نرم افزاری برای پشتیبانی از تجزیه و تحلیل داده های کیفی در یک محیط مشترک و توزیع شده است. اگرچه برخی از بسته‌های نرم‌افزاری وجود دارند که داده‌های غیرعددی و بدون ساختار (متن، تصویر، ویدئو، صدا) را در تجزیه و تحلیل کیفی مورد بررسی قرار می‌دهند، تعداد کمی هستند که می‌توانند توسط چندین محقق در یک محیط کاری مشترک مورد استفاده قرار گیرند، همانطور که اینترنت می‌تواند توزیع شود. وب کیودا نرم افزاری است که برای محققین در زمینه های مختلف علوم است که نیاز به تجزیه و تحلیل داده های کیفی به صورت جداگانه یا مشترک دارند.
وب کیودا از طراحی ساختاری و نظری سایر برنامه های موجود در بازار پیروی می کند و با ارائه کار مشترک آنلاین و بلادرنگ و خدماتی که از فرآیند تحقیق پشتیبانی می کند، خود را متمایز می کند.

در زمینه دانشگاهی، وب کیودا به ویژه برای محققان، دانشجویان کارشناسی ارشد، دانشجویان دکترا و فارغ التحصیلان مفید است تا تجزیه و تحلیل داده های کیفی را از هر رایانه ای با دسترسی به اینترنت انجام دهند. در یک زمینه تجاری، وب کیودا در تجزیه و تحلیل داده های بازار(مانند مصرف کنندگان) کاربرد دارد. با وب کیودا محقق می تواند اسناد را ویرایش، مشاهده، پیوند و سازماندهی کند. در عین حال آنها می توانند دسته بندی، کدگذاری، مدیریت، فیلتر کردن، جستجو و پرسش از داده ها را ایجاد کنند تا به سؤالاتی که در تحقیقات خود ظاهر می شوند پاسخ دهند. منطق این نرم افزار از نظر “طراحی ساختاری و نظری” از سایر محصولات موجود در بازار پیروی می کند و به طور خاص برای ارائه ویژگی های مشترک CAQDAS به روشی قابل فهم و از طریق یک پلتفرم آنلاین طراحی شده است.

تاریخچه نرم افزار وب کیودا

محیط وب کیودا
 

وب کیودا یک نرم افزار منبع باز برای تحلیل کیفی داده ها است که به طور خاص برای تحقیقات مبتنی بر وب طراحی شده است. این نرم افزار در سال ۲۰۰۹ توسط دکتر لانس ساور از دانشگاه آلبرتا در کانادا توسعه یافت.در سال ۲۰۱۰ نرم افزار وب کیودا با همکاری دانشگاه آویرو Universidade de Aveiro، مرکز آموزشی و فناوری در آموزش مربیان(CIDTFF ) و لودو مدیا Ludomedia متولد شد. سال ۲۰۱۵ نسخه جدیدی از این نرم افزار تولید شد. یک سال بعد نسخه ۳٫۰ نرم افزار منتشر شد. وب کیودا برای پشتیبانی از کار مشترک بین محققان پراکنده جغرافیایی طراحی شده است

دکتر ساور در حال انجام تحقیقی در مورد استفاده از رسانه های اجتماعی توسط جوانان بود. او نیاز به ابزاری برای تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده های متنی از منابع مختلف مانند پست های فیس بوک، توییت ها و نظرات وبلاگ داشت. او نرم افزارهای تحلیل کیفی موجود را برای این کار مناسب نمی دانست، بنابراین تصمیم گرفت نرم افزار خود را بسازد.

دکتر ساور نرم افزار خود را به طور خاص برای نیازهای تحقیقات مبتنی بر وب طراحی کرد. او می دانست که تحقیقات آنلاین چالش های منحصر به فردی را به همراه دارد، مانند حجم زیاد داده ها، تنوع منابع و نیاز به تجزیه و تحلیل محتوای متنی و تصویری.

نسخه اولیه: اولین نسخه از وب کیودا در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. این نسخه از نرم افزار دارای ویژگی های اساسی برای کدگذاری، یادداشت برداری و ایجاد نظریه بود.

پیشرفت های بعدی: در سال های بعد، دکتر ساور و همکارانش به توسعه وب کیوداادامه دادند. آنها ویژگی های جدیدی را به نرم افزار اضافه کردند، مانند ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل داده های شبکه های اجتماعی، تجزیه و تحلیل احساسات و استخراج داده ها از وب سایت ها و صفحات شبکه های اجتماعی.

منبع باز: در سال ۲۰۱۳، وب کیودابه یک نرم افزار منبع باز تبدیل شد. این به این معنی است که کد نرم افزار به طور عمومی در دسترس است و هر کسی می تواند آن را اصلاح یا بهبود بخشد.

محبوبیت: وب کیودابه یک نرم افزار محبوب برای تحقیقات مبتنی بر وب تبدیل شده است. این نرم افزار توسط محققان در رشته های مختلف از جمله ارتباطات، جامعه شناسی، آموزش و بازاریابی استفاده می شود.

جامعه کاربری: وب کیودااز یک جامعه کاربری فعال و مفید پشتیبانی می شود. این جامعه شامل محققان، دانشجویان و کاربران دیگر است که از نرم افزار برای تحقیقات خود استفاده می کنند.

آینده: توسعه وب کیودابه طور فعال ادامه دارد. دکتر ساور و همکارانش همواره به دنبال راه های جدید برای بهبود نرم افزار و پاسخگویی به نیازهای تحقیقاتی در حال تغییر هستند.

کاربردها و قابلیتهای نرم افزار وب کیودا

  • سادگی استفاده
  • مبتنی بر وب
  • قابلیت همکاری با هم
  • قیمت تعدیل شده
  • وارد کردن آسان داده ها
  • بصری سازی داده ها
  • ۱۰۰% آنلاین
  • ۱۰۰% سازگار با دیگر سیستم عامل ها
  • تضمین امنیت داده ها
  • کدگذاری خودکار در وب کیو دی ای:به دنبال خودکارسازی سایر روال ها و فرآیندها، مانند جستجوی متن، سوالات متداول، واردات خودکار فایل های .XLS و .XLSX، متادیتایی که از مرور منابع (Literature Review) پشتیبانی می کند، وب کیو دی ای نسخه ۱ از یک ویژگی جدید به نام کدگذاری خودکار (AE) را ارائه می دهد.
  • امکان خروجی گرفتن ازپروژه ها با فرمت pdf. و docx.
  • ارائه خدمات مشاوره
  • بررسی ادبیات:
  • وارد کردن فایل های ابرداده (RIS، XML و BibTeX)؛
  • ایجاد خودکار توصیفگرها بر اساس اطلاعات فراداده (نوع انتشار، سال، نویسنده، کلمات کلیدی).
  • شناسایی ابرداده های تکراری؛
  • نظرات: نظرات را به داده های موجود در منابع اضافه کنید.
  • ویژگی Comment and Notes بخشی از ویژگی Annotations می شود.
  • امکان ذخیره فایل های PDF به صورت متن یا تصویر.
  • تخصیص دستورات به دکمه سمت راست ماوس؛
  • امکان چسباندن یک فایل در پوشه ای که در آن قرار دارد، با کلیک بر روی دکمه سمت راست ماوس بدون انتخاب هیچ موردی از جدول.
  • امکان حذف چندین فایل به طور همزمان؛
  • امکان حذف پوشه ها و تمام محتوای آنها.
  • امکان تغییر نام پوشه ها؛
  • ویدئو و صدا: توانایی پخش سریعتر، توانایی کندتر کردن پخش، امکان گرفتن عکس فوری از ویدئو و ذخیره آن در منابع (فقط منابع داخلی).
  • وضعیت گسترش فهرست درختی کد / توصیفگر در طول جلسه حفظ می شود.
  • سیستم کدگذاری: امکان رمزگذاری از طریق دکمه سمت راست ماوس؛
  • امکان رمزگذاری از طریق کلید میانبر (کلید shift + c).
  • امکان رمزگشایی سریع از طریق راهنمای ابزار رمزگذاری.
  • سامانه پرسش و پاسخ:
  • کلمات متداول: امکان فیلتر کردن کلمات متداول برای صادرات بعدی در PDF / Excel / ایجاد کلمه ابری.
  • ماتریس ها: اولین نتیجه ای که در یک ماتریس ظاهر می شود مراجع هستند.
  • ماتریس ها: نتایج به دست آمده با تلاقی اطلاعات از یک سلول مشخص را برجسته می کند.
  • ماتریس ها: امکان مشاهده و مخفی کردن تمام کدهای موجود در سند علاوه بر نتیجه یک ماتریس.
  • ماتریس: امکان رمزگذاری و رمزگشایی سند از طریق نتیجه یک ماتریس.
  • انتخاب تمام عناصر یک گروه از طریق والد گروه، ضمن انتخاب محدودیت ها / ردیف ها / ستون ها در صفحات سؤال.
کدگذاری استقرایی واحدهای متن در وب کیودا
 

وب کیو دی ای در حال حاضر موارد زیر را ارائه می دهد: نقشه های کد، نقشه های چگالی، نمودارهای دایره ای، نمودارهای میله ای، نقشه های مفهومی و ابر کلمات. نقشه های کد نمای درختی از دسته ها را ارائه می دهند، در حالی که نقشه های چگالی نمایی از بخش ها را با توجه به سازماندهی دسته ها و زیرمجموعه های تعریف شده نشان می دهند.

فایل هایی که می توانید به نرم افزار(ورژن ۳٫۱ ۱۵ ف) وارد کنید و حداکثر اندازه آن به شرح ذیل است:
منابع متن:
– فرمت‌های «docx.»، «txt.»، «xls.» یا «xlsx.» (حداکثر اندازه ۱ مگابایت)
– فرمت “.pdf” (حداکثر اندازه ۵ مگابایت)

منابع تصویر:
– فرمت‌های «.jpg» یا «.png» (حداکثر اندازه ۲ مگابایت)

منابع صوتی:
– فرمت‌های mp3 یا wav. (حداکثر اندازه ۱۰ مگابایت)

منابع ویدئویی:
– فرمت‌های «.mp4»، «.ogg» یا «webm.» (حداکثر اندازه ۲۰ مگابایت)

می توانید از ویدیوهای YouTube یا ویدیوهای اشتراک گذاری عمومی Dropbox استفاده کنید. حداکثر اندازه هر پروژه برای منابع تصویر، صدا و ویدئو ۲۰۰ مگابایت است.

مقالات مفیدی در لینک زیر وجود دارد که می تواند به کاربران این نرمافزار در تحلیل ها و استفاده از برنامه کمک کند. لینک مقالات

نقشه کد در وب کیودا
 

دانلود و روش نصب نرم افزار وب کیودا

وب کیودا یک نسخه رایگان ۱۵ روزه دارد که در ادامه توضیح می دهیم، چگونه می توانید استفاده کنید.

چگونه حساب کاربری خود را در وب کیودا ایجاد کنم؟

برای ایجاد یک حساب کاربری جدید، این مراحل را دنبال کنید: – دسترسی به وب کیودا– روی «ایجاد حساب کاربری» کلیک کنید – فرم را پر کنید (توجه: آدرس ایمیل باید صحیح باشد) – کادر ایمیل خود را علامت بزنید: پیامی با پیوند دریافت خواهید کرد. برای تأیید اعتبار حساب (اگر پیام در صندوق ورودی نیست، پوشه هرزنامه را بررسی کنید) – روی پیوند نمایش داده شده در ایمیل کلیک کنید تا حساب شما تأیید شود – با اعتبار خود به وب کیودا دسترسی پیدا کنید.

چه زمانی به مجوز ۱۵ روزه رایگان دسترسی دارم؟

پس از ایجاد و اعتبارسنجی حساب کاربری خود در وب کیودا ، مجوز رایگان ۱۵ روزه در حساب شما در دسترس خواهد بود. برای شروع استفاده از وب کیودا، وارد حساب کاربری خود شوید، مجوز را انتخاب کنید و روی «فعال کردن» کلیک کنید. مجوز را می توان در هر زمان فعال کرد.

برای استفاده از وب کیودا آیا باید نرم افزاری روی رایانه خود نصب کنم؟


خیر .وب کیودا یک نرم افزار مبتنی بر وب است، یعنی روی اینترنت کار می کند. این بدان معناست که شما می توانید از هر دستگاهی (دسکتاپ یا موبایل) با دسترسی به اینترنت، از طریق مرورگر وب به نرم افزار دسترسی داشته باشید. به این ترتیب، نیازی به نصب برنامه یا آپدیت محلی ندارید، زیرا نرم افزار در نسخه فعلی خود همیشه در دسترس است. شما می توانید از هر رایانه یا دستگاه تلفن همراه با دسترسی به اینترنت، از هر مرورگر وب، به وب کیودا دسترسی داشته باشید.

برنامه وب کیودا مطابق با استاندارد HTML5 توسعه یافته است و بنابراین توسط مرورگرهای اینترنتی رایج (اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس، سافاری، کروم، اپرا) پشتیبانی می شود. برای استفاده از برنامه، لازم است که مرورگر شما اجازه استفاده از کوکی ها و اجرای جاوا اسکریپت را بدهد. برای تجربه کاربری بهتر، وضوح حداقل ۱۲۸۰ در ۷۲۰ توصیه می شود.

آیا برای استفاده از وب کیودا باید مجوز فعال داشته باشم؟


برای ایجاد و ویرایش پروژه های خود باید یک مجوز وب کیودا فعال داشته باشید. اگر یک حساب وب کیودا دارید اما مجوز فعال ندارید، ممکن است از شما دعوت شود تا پروژه های سایر محققان را مشاهده کنید، اما نمی توانید در این پروژه ها همکاری کنید.

چگونه می توانم مجوز وب کیودا را خریداری کنم؟


برای مشاهده مدت زمان، قیمت و خرید مجوز خود، صفحه خرید وب کیودا را ببینید . شما باید مجوز مدت زمان مورد نظر را انتخاب کنید، روی “افزودن به سبد خرید” کلیک کنید و دستورالعمل ها را دنبال کنید.

چگونه مجوز خود را فعال کنم؟


برای فعال کردن مجوز خود، به حساب وب کیودای خود دسترسی پیدا کنید. پس از ورود به سیستم، یک پیام فعال سازی ظاهر می شود: مجوز را انتخاب کنید و روی “فعال کردن” کلیک کنید. اگر پنجره فعال‌سازی مجوز را بسته‌اید، روی نمایه خود (بالا سمت راست) کلیک کنید و گزینه «مجوز تا:» را انتخاب کنید. پنجره فعال سازی مجوز دوباره ظاهر می شود.

بعد از خرید لایسنس باید فورا فعالش کنم؟


خیر. پس از خرید مجوز خود، می توانید آن را در هر زمان و در مدت ۲ سال فعال کنید. توجه: برای ایجاد و ویرایش پروژه ها باید مجوز فعال داشته باشید.

آیا پس از اتمام مجوز من، دسترسی به پروژه هایم را از دست می دهم؟


خیر. وقتی مجوز شما منقضی شود، پروژه هایی که در وب کیودا ایجاد کرده اید، فقط در حالت مشاهده در حساب شما در دسترس خواهند بود. برای ادامه ویرایش پروژه های خود، باید مجوز جدیدی خریداری کنید

چگونه به نرم افزار وب کیودا دسترسی داشته باشم؟


برای دسترسی به وب کیودا کافیست به آدرس www.webqda.net بروید. گزینه «Software» در منوی بالا یا مستقیماً در https://app.webqda.net بروید. ایمیل و رمز عبور خود را وارد کرده و روی «ورود» کلیک کنید. وب کیودا با استفاده از استاندارد HTML5 توسعه یافته و توسط مرورگرهای اینترنتی رایج (اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس، سافاری، کروم، اپرا) پشتیبانی می شود.

 
ورود به وب کیودا
 

webQDA به چه زبان هایی در دسترس است؟


webQDA به زبان های پرتغالی، اسپانیایی و انگلیسی موجود است.

آیا می توانم یک پروژه قدیمی را در webQDA باز کنم؟


وب کیودا اکنون در نسخه ۳٫۰ است. پروژه های ایجاد شده در نسخه قبلی (تا سال ۲۰۱۶) دارای دوره مهاجرت به نسخه جدید بودند. پس از این مدت، پروژه های قبل از سال ۲۰۱۶ دیگر نمی توانند به نسخه جدید وارد شوند.

آیا باید webQDA را در رایانه خود به روز کنم؟


خیر وب کیودا یک نرم افزار مبتنی بر وب است، یعنی روی اینترنت کار می کند. به این ترتیب، نیازی به نصب برنامه یا به روز رسانی به صورت محلی ندارید، زیرا نرم افزار همیشه و در جدیدترین نسخه آن در دسترس است.

آیا وب کیودا از اطلاعات نسخه پشتیبان تهیه می کند؟


بله. وب کیودا یک نرم افزار مبتنی بر وب است، به این معنی که تمام داده ها عملیاتی هستند که از طریق وب سرورها انجام می شوند. به این ترتیب تمام پروژه ها به صورت خودکار ذخیره می شوند. با این حال، این کپی برای حفظ سیستم در نظر گرفته شده است. بازیابی اطلاعات پروژه پس از تجزیه و تحلیل توسط تیم فنی مشمول هزینه می باشد.

منوهای نرم افزار وب کیودا

ساختار کاری در وبکیو دی ای

رابط کاربری وبکیو دی ای شامل یک پنل جانبی است که دسترسی به چهار عنصر اصلی کار را فراهم می کند: منابع، کدگذاری، پرسشگری و مدیریت.

  • منابع: این بخش فایل های داده و یادداشت های مربوط به پروژه را در خود جای می دهد.
  • کدگذاری: این بخش اجزای مختلف سازماندهی مفهومی و واقعی داده ها را به صورت کدهای آزاد، کدهای درختی، توصیف کننده ها و طبقه بندی ها ذخیره می کند (اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام در ادامه متن آمده است).
  • پرسشگری: این بخش دسترسی به چهار روش برای پرس و جو از مجموعه داده ها را فراهم می کند (اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام در ادامه متن آمده است).
  • مدیریت: این بخش دسترسی به جنبه های اصلی مدیریت پروژه را فراهم می کند – از جمله مدیریت کاربران، مدیریت پروژه با استفاده از Logbook و ارائه نمای کلی از اقدامات گردش کار.

انواع داده ها و فرمت ها در وبکیو دی ای

فایل های داده در وبکیو دی ای به عنوان “منابع Sources” شناخته می شوند.

  • منابع داخلی و یادداشت ها Internal Sources and Notes: این منابع مستقیما داخل پروژه ایجاد یا به آن وارد می شوند (برای مثال رونوشت هایی که به صورت فایل متنی ساخته و ذخیره شده اند).
  • منابع خارجی External Sources: این منابع با ایجاد لینک به فایل های تصویر، صوت یا ویدیویی که به صورت خارجی ذخیره شده اند، ساخته می شوند. با ایجاد لینک به این روش، فایل خارجی در وبکیو دی ای نمایش داده می شود و می توان با آن مانند فایلی که به صورت داخلی ذخیره شده است، کار کرد.

فرمت های قابل پشتیبانی:

  • فرمت های متنی: متن خالی (.txt)، مایکروسافت ورد (.docx)، فرمت سند قابل حمل (.pdf)، مایکروسافت اکسل (.xls، .xlsx). اسناد متنی را می توان مستقیما در وبکیو دی ای ایجاد کرد یا آنها را وارد کرد. فرمت های متنی به طور کامل در وبکیو دی ای قابل ویرایش هستند.
  • تصاویر: تصاویر جاسازی شده در اسناد متنی هنگام وارد کردن به وبکیو دی ای از بین می روند، اما فایل های .jpg و .png را می توان به عنوان فایل جداگانه وارد کرد.
  • فرمت های چندرسانه ای: فایل های ویدیوی دیجیتال (.mp4، .ogg یا .webm) و فایل های صوتی (.mp3، .wav) را می توان به طور مستقیم وارد کرد و با آنها به روشی مشابه فرمت های متنی کار کرد.

طرح کدگذاری در webQDA

طرح کدگذاری در webQDA به سه بخش تقسیم می شود:

ناحیه توضیحات
کدهای آزاد امکان ایجاد کد در یک ساختار لیست مسطح را فراهم می کند. اگرچه کدهای آزاد را می توان در پوشه ها گروه بندی کرد، اما ایجاد زیرکد در این ناحیه یا کدگذاری در سطح پوشه امکان پذیر نیست
کدهای درختی امکان ایجاد یک ساختار سلسله مراتبی از کدها و زیرکدها را می دهد. کدگذاری می تواند در هر سطحی انجام شود، اگرچه سلسله مراتب عملکردی نیستند – یعنی کدگذاری اعمال شده به یک زیرکد به طور خودکار در سلسله مراتب جمع نمی شود
توصیف کننده ها به همان شیوه کدهای درختی کار می کنند، اما در ناحیه جداگانه ای قرار دارند و برای “کدگذاری توصیفی” طراحی شده اند – یعنی بر خلاف کدگذاری مفهومی یا موضوعی

Questioning و management دو ناحیه دیگر در نرم افزار وب کیودا هستند که هر کدام قابلیتهای مختلفی دارند.

منابع آموزشی نرم افزار وب کیودا

لیست پایان نامه هایی که از وب کیودا برای تحلیل داده ها استفاده کرده اند.

نرم افزارهای مشابه

  • webQDA: این نرم افزار ابزارها و رابط کاربری را به طور خاص برای تسهیل تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از طریق وب مانند پست های رسانه های اجتماعی، نظرات آنلاین و فروم های گفتگو ارائه می دهد. به عنوان مثال، می تواند به طور خودکار داده ها را از وب سایت ها و صفحات شبکه های اجتماعی استخراج کند و ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل محتوای متنی و تصویری ارائه می دهد.
  • سایر نرم افزارها: برخی از نرم افزارهای تحلیل کیفی مانند ان ویو Nvivo واطلس تی آی Atlas.ti نیز قابلیت هایی برای تجزیه و تحلیل داده های وب را ارائه می دهند، اما تمرکز اصلی آنها بر روی تجزیه و تحلیل انواع مختلف داده های کیفی است، نه فقط داده های مبتنی بر وب.

ویژگی های خاص:

  • webQDA: این نرم افزار دارای دو ویژگی منحصر به فرد است که آن را از سایر نرم افزارهای تحلیل کیفی متمایز می کند:
    • تجزیه و تحلیل داده های شبکه های اجتماعی: ابزارهایی برای نقشه برداری و تجزیه و تحلیل شبکه های اجتماعی، شناسایی خوشه ها و افراد کلیدی و بررسی روابط بین افراد در شبکه های آنلاین ارائه می دهد.
    • تجزیه و تحلیل احساسات: ابزارهایی برای شناسایی و تجزیه و تحلیل احساسات در متن، مانند نظرات، توییت ها و پست های رسانه های اجتماعی ارائه می دهد.
  • سایر نرم افزارها: برخی از نرم افزارهای دیگر ممکن است ویژگی های خاص خود را داشته باشند، اما به طور کلی مجموعه ای از ابزارهای کلی برای تجزیه و تحلیل کیفی ارائه می دهند که در webQDA نیز وجود دارد.

منابع

نحوه استناد به نرم افزار:

Sousa, F. N., Costa, A. P., & Moreira, A. (2019). webQDA [programa de computador]. Aveiro: Microio/Ludomedia.

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *