پایگاه اطلاعاتی protocols.io

همکار یابش - مثنوی۱۳۹۹-۱۰-۰۸بازدید ۲۰۰۲
Posted on

پایگاه اطلاعاتی protocols.io

 protocols.io چیست؟

یک پلتفرم آنلاین، برای به اشتراک گذاری، توسعه، و مدیریت پروتکل‌های تحقیقاتی (روش‌های علمی) طراحی شده است. این وبسایت به تحقیقگران و دانشمندان این امکان را می‌دهد تا پروتکل‌های خود را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارند و از پروتکل‌های دیگران بهره‌مند شوند.

سازماندهی و به اشتراک گذاری پروتکل ها در همه علوم منجر به صرفه جویی در وقت و بهینه سازی اعمال و تصمیمات از سوی مدیران و کارمندان سازمان ها می گردد. یکی از مهمترین پایگاه های ارائه دهنده پروتکل های علمی در سطح دنیا وب سایت protocols.io است که پروتکل های علمی و فنی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. این وب سایت با ویرایش و بروزرسانی پروتکل های موجود در نشریات و متون چاپی اقدام به ارائه آنها به صورت الکترونیکی می نماید. این وب سایت با انتشار پروتکل های موجود و افزایش استفاده از آنها در سطح دنیا موجب افزایش اعتبار اینگونه پروتکل ها می شود.

پروتکل ها چیستند؟

آن دسته از اسناد علمی هستند که پیشینه علمی، منطق، اهداف طراحی، روش ها، آمار و شیوه سازماندهی یک پروژه تحقیقی بالینی را مشخص می نمایند. از مهمترین ویژگی پروتکل ها، تعیین نحوه انجام مراحل کار، مثلا یک جراحی خاض است.این نوع اسناد به یک پزشک، دانشمند . یا محقق روش‌های اجرایی و گام به گام، که بدون سرپیچی باید عمل شوند را نشان میدهد.

انواع پروتکل های ارائه شده در protocols.io:

پروتکل گردش کار: در این نوع از پروتکل ها اطلاعاتی مبنی بر چگونگی مراحل محاسباتی و گردش کار در پروژه های علمی تعیین می گردد.

پروتکل عملیاتی: در این  دسته از پروتکل ها چگونگی روش فعالیت کارمندان و نیروهای سازمان به صورت گام به گام تشریح می گردد.

پروتکل های امنیتی: در پروتکل های امنیتی مجموعه ای از قوانین و استانداردها به منظور افزایش ایمنی محیط کار در اختیار کارمندان قرار می گیرد.

ویژگی‌های مهم Protocols.io عبارتند از:

  1. به اشتراک گذاری متن‌ها و تصاویر: کاربران می‌توانند جزئیات پروتکل‌های خود را به همراه تصاویر و نمودارها به اشتراک بگذارند.
  2. نظرات و بازخوردها: امکان ارائه نظرات، پیشنهادات و بازخوردهای مرتبط با هر پروتکل فراهم شده است.
  3. ورژن‌های متعدد: کاربران می‌توانند چندین ورژن از یک پروتکل را منتشر کرده و مدیریت نسخه‌های مختلف را انجام دهند.
  4. قابلیت جستجو و دسته‌بندی: پروتکل‌ها بر اساس عنوان، کلمات کلیدی، و دسته‌بندی‌های مختلف جستجو و مرتب سازی می‌شوند.
  5. حق دسترسی: امکان تعیین حقوق دسترسی به پروتکل‌ها بر اساس سطوح مختلف دسترسی وجود دارد.

تاریخچه protocols.io:

این پلتفرم در سال ۲۰۱۴ توسط متخصص ژنتیک Lenny Teytelman و دو دانشمند کامپیوتر Irina Makkaveeva, and Alexei Stoliartchouk، بصورت آنلاین راه اندازی شد. ایدهٔ اصلی این بنیان‌گذاران از نیاز به یک راهکار آسان و مؤثر برای به اشتراک گذاری پروتکل‌های تحقیقاتی برخط برآمده بود.

لنی بیش از یک دهه، تجربه زیست شناسی محاسباتی و تجربی دارد. او تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه کالیفرنیا برکلی انجام داد، و این تلاش او با تصحیح یک روش تحقیق منتشر شده به عنوان پسادکتری در MIT بود که او را به تأسیس protocols.io سوق داد. لنی به protocols.io اشتیاق شدیدی برای دسترسی آزاد، به اشتراک گذاری دانش و بهبود کارایی تحقیقات از طریق فناوری به ارمغان می آورد.

در سال ۲۰۲۳ شرکت اشپرینگر نیچر این پایگاه اطلاعاتی را تحت مالیکت خویش درآورد و هم اکنون به عنوان بخش از آن محسوب می شود.

منبع

https://www.protocols.io/blog/protocolsio-spotlight-a-conversation-with-lenny-teytelman

https://www.protocols.io/about

روش دسترسی :
…….

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط: