همکار یابش - جباری۱۴۰۳-۰۵-۳۱بازدید ۱۷۹
Posted on

۱۰ خدمت اطلاعات پژوهشی یابش برای جامعه پزشکی

با توجه به پیشرفت چشمگیر علم پزشکی، دسترسی به اطلاعات و منابع موثق، گامی حیاتی برای ارتقای دانش و ارائه خدمات نوین به بیماران است. یابش پیشرو، مطمئن و جامع در ارائه خدمات و منابع اطلاعاتی مورد نیاز پژوهشگران، اعضای هیئت علمی، متخصصان، دانشجویان، سازمان‌ها، کتابخانه ها و صنعت، با درک این نیاز مبرم، مفتخر است که ۱۰ خدمت اطلاعات پژوهشی منحصر به فرد را به جامعه پزشکی ایران ارائه دهد. این خدمات، دریچه‌ای نو به سوی دنیای اطلاعات گشوده و مسیر تحقیق، آموزش و ارائه خدمات درمانی را برای شما هموارتر می‌سازد. در ادامه به معرفی این خدمات میپردازیم.

۱) تامین دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی مهم از طریق اکانت‌های مستقیم و وب پروکسی

دسترسی-به-پایگاه-های اطلاعاتی

دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی و استفاده از اکانت‌های مستقیم آنها برای پژوهشگران ایرانی به دلیل تحریم‌ها محدودیت دارد. استفاده از این اکانت‌ها سرعت بالایی دارد و نیازمند پرداخت هزینه به دلار است. یابش برای رفاه پژوهشگران ایرانی مهم‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی دنیا را همچون وب آو ساینس، ساینس دایرکت، کاکرین، اشپرینگر لینک و غیره را فراهم نموده است.

برای خرید اکانت های پایگاه های اطلاعاتی به «فروشگاه آنلاین یابش» مراجعه کنید.

۲) امکان جستجوی یک پارچه در منابع لاتین

جستجوی پیشرفته

جستجوی منابع لاتین به صورت یکپارچه اهمیت به سزایی برای پژوهشگران دارد. این امکان، جستجو یکپارچه در مقالات معتبر پژوهشی دنیا را با استفاده از کراس رف، کتاب‌های لاتین آکادمیک را با استفاده از ورلدکت، جستجو در پایان‌نامه‌های لاتین را از طریق پایان‌نامه‌های پروکوئست، مقالات فارسی را از طریق سای اکسپلور و استانداردهای فنی و مهندسی را در کتابخانه‌ی دیجیتال یابش فراهم کرده است. رکوردها در حدود ۲۰۰ میلیون می شوند. و در بخش‌های مختلف این کتابخانه امکان دانلود رایگان مقالات و برخی کتاب‌های الکترونیکی وجود دارد.

برای استفاده از این خدمت صفحه «کتابخانه دیجیتال یابش:مقاله تمام متن انگلیسی، فارسی رایگان» مراجعه کنید.

۳) تامین کتاب‌های الکترونیکی، مقالات علمی، پایان‌نامه ها و دیگر منابع علمی

گاه پژوهشگر تنها به یک یا تعداد محدودی مقاله یا کتاب و یا دیگر منابع اطلاعاتی نیازمند است و برای یافتن این منبع تمام راه های دانلود رایگانی که قبلا ذکر شده است را نیافته است در این حالت نیاز است که این منبع به صورت موردی در اختیار پژوهشگر قرار گیرد و پژوهشگر تنها هزینه همان یک مقاله را بپردازد. در این حالت یابش امکان درخواست موردی منابع را برای پژوهشگران عزیز فراهم نموده است. این امکان باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه های پژوهشگر می‌شود.

برای استفاده از این امکان به صفحه «درخواست موردی منابع اطلاعاتی» مراجعه کنید و منبع خود را درخواست دهید.

۴) تامین مجلات و اشتراک مجلات به صورت سالیانه

دسترسی به مقالات بسیاری از مجلات دنیا محدود و نیازمند هزینه است. گاه تعداد مقالات مورد نیاز از یک مجله خاص زیاد است و خرید تکی مقالات مستلزم هزینه زیاد است. در این شرایط بهتر است اشتراک مجله مورد نظر را خریداری کرد که از نظر هزینه بسیار ارزان‌تر است.

خرید اشتراک مجلات علمی دنیا در ایران به دلیل تحریم ها به راحتی قابل انجام نیست. لذا یابش برای رفع نیاز پژوهشگران امکان خرید اشتراک مجلات را با کمترین قیمت فراهم نموده است تا پژوهشگران و سازمان‌ها به راحتی به مجلات مورد نیاز خود دسترسی یابند.

جهت اشتراک مجلات مورد نظر کافیست به صفحه «خرید اشتراک مجلات خارجی» مراجعه و سپس فرم را پر کنید.

۵) دسترسی رایگان به پایگاه‌های اطلاعاتی مهم مانند آپتو‌دیت، کلینیکال کی و…

پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر مانند کلینکال کی، آپ‌تو‌دیت و غیره گنجینه‌ای بی‌نظیر از مقالات علمی، یافته‌های پژوهشی و جدیدترین دستاوردهای پزشکی را در اختیار شما قرار می‌دهند. این منابع ارزشمند، دریچه‌ای نو به سوی دنیای اطلاعات گشوده و مسیر تحقیق، آموزش و ارائه خدمات درمانی را برای شما هموارتر می‌سازند.

برای استفاده از این پایگاه ها باید هزینه خرید اکانت را پرداخت نمود. از طرفی برخی از دانشجویان مستعد کشور امکان خرید این پایگاه های اطلاعاتی مهم را ندارند. ازین رو یابش امکان استفاده رایگان ازین پایگاه ها را برای همه دانشجویان فراهم نموده است.

برای اطلاع از تمام خدمات رایگان یابش به صفحه «پایگاه های دسترسی رایگان یابش» مراجعه کنید.

۶) خدمات تامین منابع پابمد از طریق Pubmed fulltext

پابمد

پابمد یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی حوزه پزشکی است. این پایگاه مهم که استفاده از آن کاملا رایگان است، یک پایگاه چکیده‌نامه‌ای است و تنها چکیده مقالات را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و برای استفاده از تمام متن مقالات باید از لینک آن به مجله استفاده نمود. حال اگر دسترسی به مقاله آزاد باشد، مقاله قابل دانلود است و اگر دسترسی آن محدود و نیازمند به هزینه باشد، باید آن را خرید.

یابش در خدمات تامین منابع پابمد از طریق Pubmed fulltext این امکان را فرآهم کرده است که پژوهشگران تمام متن اکثر مقالات را به صورت کاملا رایگان دانلود و از آن استفاده نمایند.

برای اطلاع بیشتر به صفحه «دسترسی رایگان به متن کامل مقالات پابمد (PubMed)» مراجعه کنید.

۷) دسترسی به ضریب تاثیر مجلات JCR از طریق یابش

ضریب تاثیر JCR

JCR مخفف عبارت Journal Citation Reports است و گزارشی سالانه است که توسط موسسه Clarivate Analytics منتشر می شود. این گزارش شامل اطلاعات جامعی از جمله تعداد مقالات منتشر شده در هر مجله، تعداد دفعات استناد به این مقالات توسط سایر مجلات و در نهایت، ضریب تاثیر (Impact Factor) هر مجله می باشد.

استفاده از این گزارش نیازمند خرید اکانت JCR است. یابش برای راحتی استفاده از این ابزار هم امکان خرید اکانت JCR را فراهم نموده است و امکان استفاده از ضریب تاثیر مجلات JCR را به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران عزیز قرار داده است.

۸) آموزش پژوهش

پژوهش چیست؟

پژوهش نامی آشنا اما مفهومی پیچیده است. انجام یک پژوهش خلاقانه و اصیل پیچ خم‌های فراوانی دارد. به همین دلیل است که انجام پژوهش نیازمند آموزش دیدن است. یابش سعی دارد در این قسمت از خدمات خود پژوهش را به زبان ساده و کاربردی به صورت ساختار یافته و کاملا علمی آموزش دهد.

برای استفاده از آموزش‌های پژوهش یابش به صفحه «آموزش سواد پژوهشی» مراجعه کنید.

۹) دایرکتوری ابزارهای هوش مصنوعی برای پژوهش

رمز گشایی گفتار از فعالیت مغز با هوش مصنوعی

هوش مصنوعی ابزاری شگفت انگیز است که به محض تولد، دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد. این ابزار جذاب هر روزه درحال پیشرفت و افزایش تنوع در خدمات است. این ابزارها در حال حاضر به کمک پژوهشگران نیز آمده اند و توانسته‌اند در مراحل مختلف پژوهش دستیار پژوهشگر باشند. تعداد ابزارهای هوش مصنوعی نیز درحال افزایش است و یافتن ابزار مطابق نیاز پژوهشگر نیز چالش برانگیز است.

یابش در صفحه «جعبه ابزار هوش مصنوعی برای پژوهشگران» با گردآوری و دسته بندی این ابزارها بر اساس مراحل پژوهش، امکان شناسایی و دسترسی به این ابزارها را آسان کرده است.

۱۰) فهرست پایگاه های اطلاعاتی و معرفی آنان

معرفی پایگاه اطلاعاتی پزشکی آپتودیت  Uptodate

پایگاه های اطلاعاتی نقش به سزایی در انجام پژوهش دارند. پایگاه‌های اطلاعاتی به طور خاص ابزارهایی برای پیشینه‌یابی پژوهش شناخته شده اند و معمولا در مرور پژوهش ها بسیار کمک کننده اند. پایگاه های اطلاعاتی متنوع اند و هر کدام ویژگی های متفاوتی را دارند و این تفاوت ها باعث شده است انتخاب برای پژوهشگران اندکی سخت شود. یابش با ارائه فهرستی از آنها و معرفی هر کدام در شناخت پایگاه ها به شما کمک می‌کند.

برای مشاهده فهرست پایگاه های اطلاعاتی به صفحه «ابزارهای پیشینه‌نویسی» مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۲

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *