معرفی پایگاه اطلاعاتی تریپ Trip

همکار یابش - زنگنه۱۴۰۳-۰۵-۱۶بازدید ۳۱۲
Posted on

معرفی پایگاه اطلاعاتی تریپ Trip

 معرفی پایگاه اطلاعاتی تریپ Trip

پایگاه داده تریپ

تریپ چیست؟

پایگاه اطلاعاتی تریپ Turning Research Into Practice به نوعی یک موتور جستجوی پزشکی و بهداشتی است که به متخصصان علوم پزشکی کمک می‌کند تا به سریع‌ترین و کارآمدترین شکل ممکن به شواهد و اطلاعات مرتبط با تحقیقات بالینی، راهنماهای بالینی، مقالات پژوهشی، پروتکل‌ها و دیگر منابع اطلاعاتی دسترسی پیدا کنند. این پایگاه اطلاعاتی منابع معتبر و بررسی‌شده را از سراسر جهان جمع‌آوری می‌کند و آن‌ها را به‌صورت قابل جستجو و با فیلترهای مختلف در اختیار کاربران قرار می‌دهد.
 
تاریخچه تریپ:

پایگاه اطلاعاتی Trip در سال ۱۹۹۷ برای کمک به دو بنیانگذار آن یعنی Jon Brassey و Chris Price در پاسخگویی سریع به سوالات بالینی طراحی و راه اندازی شد. آنها می‌گویند: ایده این بود که تمام محتوای «مبتنی بر شواهد» را در یک مکان به صورت قابل جستجو گردهم بیاوریم. از زمان راه‌اندازی تریپ تا کنون این پایگاه بیش از ۱۷۵ میلیون بار جستجو شده است. از مزایای این پایگاه اطلاعاتی می‌توان به دسترسی سریع به منابع با کیفیت، فراهم کردن منابع مبتنی بر شواهد و قابلیت فیلتر کردن نتایج بر اساس انواع مطالعات، وجود منابع اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف پزشکی و سطوح شواهد اشاره کرد. Trip برای پزشکان، محققان و دانشجویان پزشکی ابزاری بسیار مفید محسوب می‌شود.

منابع تریپ:

پایگاه اطلاعاتی Trip یک منبع تحقیقاتی است که به کاربران کمک می‌کند تا به شواهد مبتنی بر تحقیقات پزشکی دسترسی پیدا کنند. این پایگاه منابع اطلاعاتی زیر را پوشش می‌دهد:
 
  1. مقالات تحقیقاتی: این پایگاه شامل مقالات پژوهشی و مرورهای سیستماتیک در حوزه‌های مختلف پزشکی و بهداشتی است.
  2. راهنمایی‌های بالینی: دسترسی به راهنماها و دستورالعمل‌های بالینی که توسط نهادهای مختلف بهداشتی منتشر شده‌اند در این تریپ امکان پذیر است.
  3. پروتکل‌های بالینی: تریپ شامل پروتکل‌ها و رویه‌های بالینی برای مدیریت بیماری‌ها و شرایط مختلف بیمار است.
  4. گزارش‌های موردی و کارآزمایی‌های بالینی: این پایگاه شامل گزارش‌های موردی و نتایج کارآزمایی‌های بالینی در حوزه‌های مختلف پزشکی است.
  5. منابع آموزشی: تریپ شامل منابع آموزشی و آموزش‌های پیوسته برای پزشکان و متخصصان بهداشت است.
  6. ابزارهای تصمیم‌گیری بالینی: ابزارها و منابعی که به تصمیم‌گیری بالینی در مورد مراقبت از بیماران کمک می‌کنند یکی از منابع تریپ هستند.
  7. مقالات مروری: مقالاتی که به مرور و خلاصه‌سازی تحقیقات و شواهد موجود می‌پردازند در تریپ ارائه می شوند.

پوشش موضوعی تریپ:

پایگاه اطلاعاتی TRIP طیف گسترده‌ای از موضوعات پزشکی و بالینی را پوشش می‌دهد که به متخصصان و پژوهشگران کمک می‌کند تا به شواهد معتبر و به‌روز در حوزه‌های مختلف دسترسی پیدا کنند. برخی از مهم‌ترین موضوعات پزشکی و بالینی که در این پایگاه بررسی می‌شوند عبارتند از:
 
  1.  بیماری‌ها و شرایط بالینی: شامل شواهد بالینی در مورد بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان، بیماری‌های عفونی، اختلالات خودایمنی، بیماری‌های روانی و موارد دیگر 
  2.  تشخیص و آزمایش‌ها: اطلاعات مرتبط با روش‌های تشخیص آزمایشگاهی، تصویربرداری پزشکی، و ابزارهای ارزیابی بالینی
  3.  درمان و مدیریت: شامل راهکارهای درمانی مختلف مانند دارودرمانی، جراحی، درمان‌های فیزیکی و توانبخشی، و مدیریت درد
  4.  پیشگیری و سلامت عمومی: موضوعات مرتبط با واکسیناسیون، برنامه‌های غربالگری، مشاوره‌های سلامت عمومی، تغذیه و ورزش
  5. راهنماهای بالینی: شامل دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های مبتنی بر شواهد برای درمان و مدیریت بیماری‌ها و شرایط مختلف
  6.  پزشکی مبتنی بر شواهد (EBM): استفاده از شواهد پژوهشی برای تصمیم‌گیری‌های بالینی، شامل مرورهای سیستماتیک و متاآنالیزها
  7.  ایمنی بیمار: مباحث مربوط به بهبود کیفیت و ایمنی در خدمات پزشکی، پیشگیری از خطاهای پزشکی و ارتقاء مراقبت بیمار
  8.  سلامت روان و روان‌پزشکی:شامل اطلاعات در مورد اختلالات روانی، مشاوره و درمان‌های روانشناختی
  9. پزشکی زنان و زایمان: موضوعات مرتبط با بارداری، زایمان، بیماری‌های زنان، و بهداشت زنان
  10. کودکان و نوزادان: بررسی بیماری‌ها، مراقبت‌ها و روش‌های درمانی مرتبط با کودکان و نوزادان
  11. پیری و طب سالمندی: شامل موضوعات مرتبط با مراقبت و درمان بیماری‌های مرتبط با سن بالا، مدیریت چندبیماری، و بهبود کیفیت زندگی سالمندان

مزایای تریپ:

  1. آگاهی از تحقیقات جدید: بر اساس تخصص بالینی و یا موضوعات مورد علاقه کاربران، تریپ هر ماه محتوای جدیدی را شناسایی کرده و برای شما ایمیل می‌کند.
  2. دسترسی آسان به متن کامل: در صورتی که کاربران از دسترسی سازمانی و اشتراکی استفاده کنند، می‌توانند به راحتی به متن کامل مقالات موسسه خود به وسیله تریپ دسترسی پیدا کنید.
  3. ثبت فعالیت‌ها: بسیاری از پزشکان ثبت فعالیت‌های خود در تریپ را مفید می‌دانند. آنها معتقدند این کار می‌تواند برای اهداف توسعه حرفه‌ای مداوم یا صرفاً کنجکاوی مفید باشد.
  4. امکانات جدید: تریپ در حال برنامه‌ریزی برای ارائه چندین ویژگی جدید است که بر اساس سابقه استفاده کاربر ارائه خواهد شد. بنابراین کاربران با ایجاد حساب کاربری در تریپ، این پایگاه به صورت هوشمند نحوه استفاده  کاربر را بهتر درک کند و نیازهای اطلاعاتی و شواهد آینده کاربران را بهتر برآورده می‌کند.
  5. امکان شخصی سازی جستجو:کاربران هنگام ایجاد حساب شخصی، امکان افزودن اصطلاحات مورد علاقه خود را به حساب کاربری را دارند. این کار به تریپ اجازه می‌دهد تا تحقیقات جدیدی را که ممکن است مورد علاقه کاربران باشد را برجسته کند. بنابراین هر ماه با اضافه شدن محتوای جدید تریپ از کلمات کلیدی ثبت شده کاربران برای جستجو در این محتوای جدید استفاده می‌کند.

الگوریتم تریپ:

الگوریتم Trip برای تعیین موقعیت نتایج جستجوی خاص از سه عامل اصلی پیروی می کند، مجموعه نتایج این سه عامل ترکیب شده و به هر سند یک نمره می‌دهند. سندی که بالاترین نمره را دارد در ابتدای نتایج ظاهر می‌شود. سه عامل اصلی الگوریتم تریپ عبارتند از:

  1. نمره متن: نتایج جستجو مبتنی بر میزان مرتبط بودن سند با عبارت جستجو شده است.
  2. نمره انتشارات: تریپ از نمره انتشارات مبتنی بر کیفیت برای کمک به ترتیب نتایج منحصر به فرد استفاده می‌کند. به این صورت که یک منبع با کیفیت بالا مانند کاکرین نمره بالاتری نسبت به مثلاً BMJ خواهد داشت و بی ام جی نیز نمره بالاتری نسبت به یک کتاب الکترونیکی خواهد داشت.
  3. تاریخ انتشار: در ننایج جستجوی تریپ هرچه سند جدیدتر باشد، نمره بالاتری خواهد داشت.

نگاهی اجمالی به تریپ:

  1. میزان جستجو: تا کنون تریپ بیش از ۱۷۵ میلیون بار توسط کاربران جستجو شده است.
  2. شاخص اسناد: مجموعه اسناد موجود در تریپ تقریباً ۵ میلیون سند است.
  3. پوشش جهانی: تریپ توسط بیش از ۱۰۰ کشور در سطح دنیا در جامعه پزشکی و بهداشتی استفاده می‌شود.
  4. پایگاه کد: پایگاه اطلاعاتی تریپ دارای حدود ۵۰۰,۰۰۰ خط کد است. 

مقایسه تریپ و پابمد:

هر دو پایگاه اطلاعاتی پابمد و تریپ در زمینه جستجو و بازیابی منابع اطلاعاتی زیست پزشکی و بالینی مورد استفاده قرار میگیرند، اما با این وجود در مواردی همچون دامنه، تمرکز موضوعی، رابط کاربری و نوع محتوا با یکدیگر دارای تفاوت هایی هستند. از تفاوتهای موجود می توان به دامنه و تمرکز موضوعی این دو پایگاه اشاره کرد. پایگاه اطلاعاتی پابمد یک پایگاه داده بزرگ در زمینه مجلات زیست پزشکی و علوم زیستی است که تمرکز آن عمدتا در زمینه موضوع زیست پزشکی است، در حالی که تریپ یک پایگاه اطلاعاتی مبتنی بر شواهد است که هدف آن ارائه شواهد بالینی با کیفیت بالا به پزشکان و محققان است. همچنین پابمد دارای بیش از ۳۰ میلیون نقل قول در زمینه علوم زیست پزشکی از جمله مقالات تحقیقاتیريال مرورها، گزارش های موردی و کارآزمایی های بالینی است، در صورتی که تریپ شامل بررسی های سیستماتیک، دستورالعمل های بالینی و پیوندهایی به تحقیقات اولیه است. پابمد کیفیت شواهد بالینی را درجه بندی نمی کند، در حالی که تریپ شواهد بالینی با کیفیت بیشتر را در نخستین رده های جستجو قرار می دهد. در آخر جامعه هدف پابمد پژوهشگران، پزشکان و دانشگاهیان است، اما تریپ شواهد بالینی خود را با هدف ارائه به پزشکان متخصصی که نیاز به تصمیم گیری بالینی سریع دارند عرضه می کند.

روش های دسترسی به منابع تریپ:

  1. تهیه اشتراک اختصاصی و دلاری به صورت مستقیم از پایگاه تریپ
  2. استفاده از دسترسی های دانشگاهی و موسسات پژوهشی دارای دسترسی به تریپ که با مراجعه به کتابخانه محل تحصیل امکان پذیر است.
  3. استفاده از منابع اپن اکسس موجود در پایگاه که با مراجعه به سایت به راحتی قابل دسترسی هستند.
  4. مدارک و مقاله و کتاب هایی که می توانید از طریق “یابش ریکوئست” درخواست موردی ثبت کنید تا همکاران ما با هزینه ای مناسب در اختیار شما قرار دهند.
  5. منابع و مقالاتی که می توانید به صورت رایگان از کتابخانه دیجیتال یابش دریافت کنید.
  6. استفاده از دسترسی رایگان و محدود ارائه شده از سوی پایگاه تریپ
وب سایت اصلی

منبع

مطالب مرتبط

5

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۲

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *