آشنایی با نرم‌افزار SAS (سس)

همکار یابش - جباری۱۴۰۲-۱۰-۰۷بازدید ۹۰۸
Posted on

آشنایی با نرم‌افزار SAS (سس)

نرم‌افزار سس (SAS) چیست؟

SAS   مخفف Statistical Analysis System ، يك نرم افزار پر قدرت آماري است. اين نرم افزار آماري بيشتر روش‌هاي رايج آماري را پوشش مي دهد و كاربر مي‌تواند فرمان‌هاي خاصي را كه متناسب با نيازهايش باشد انتخاب نموده و به كار گيرد. اين نرم‌افزار آماري براي حرفه اي‌ها مي باشد. به نظر مي‌رسد غير از فارغ التحصيلان آمار، دانش آموختگان ساير رشته ها نمي‌توانند به راحتي از اين نرم‌افزار استفاده نمايند.

گزينه ها و زير گزينه‌هاي متعددي در SAS  وجود دارد كه كاربر را قادر مي‌سازد تا تجزيه و تحليل‌هاي آماري و غير آماري را در سطوح مختلفي از نظر پيچيدگي و جزئيات انجام دهد. انواع تجزيه و تحليل‌هاي سري‌هاي زماني، انواع مدل‌هاي خطي و غير خطي، روش‌هاي چند متغيره پيوسته و گسسته، كنترل كيفيت، آمار توصيفي، انواع تحليل‌هاي گرافيكي و نموداري، انواع تحليل‌هاي ماتريسي و . . . را مي‌توان توسط اين نرم‌افزار انجام داد.

پس از نسخه تحت Dos، تا كنون نسخه هاي ۸٫۷  و  ۹٫۱  از اين نرم افزار كه تحت ويندوز هستند نيز وارد بازار شده است.

نرم‌افزار سس (SAS) چیست؟

شناسنامه نرم افزار SAS

شرکت سازنده موسسه ساس( شرکت نرم افزار آمریکایی)
مالک شرکت حيم گودنايت
نرم‌افزار‌های دیگر این شرکت SAS/qc (کنترل کيفيت)،  SAS/graph (تهيه گراف‌های کيفی)، SAS/ets (آناليزهای اقتصادی و سری‌های زمانی)
تاریخ تولد نرم‌افزار ۱۹۷۰
آخرین ورژن ۲۰۱۱
آدرس سایت نرم‌افزار www.sas.com
روش استفاده آزمایشی وارد سایت نرم‌افزار شده، در قسمت بالای صفحه سمت راست با کلیک روی گزینه Try SAS وارد صفحه بعدی می‌شویم. در این قسمت با کلیک بر گزینهSAS TRIAL ENVIRONMENT  نسخه آزمایشی این نرم ‌افزار را به مدت ۲ هفته دانلود و استفاده رایگان می‌کنیم.
روش خرید رسمی و غیررسمی رسمی: ابتدا وارد سایت اصلی شده، این بار با کلیک روی گزینه Buy اقدام به خرید نسخه اصلی نرم‌افزار می‌کنیم. در این بخش دو گزینه برای خرید پیش رو داریم. خرید و استفاده به صورت ساعتی و یا خرید از طریق بسته‌های پیشنهادی سایت.

غیررسمی: دانلود فایل کرک شده از سایت‌های موجود از طریق لینک‌ قرار داده شده.

روش نصب
  • فایل را از حالت فشرده خارج کنید.
  • نرم افزار را نصب کنید و در مراحل نصب در مرحله Specify SAS installation data File روی دکمه Browse کلیک کنید و فایل SAS94_M6_31JAN2021_Win_X64_Wrkstn.txt موجود در پوشه License را Open کنید. تاریخ ویندوز را به ۲۰۲۰ تغییر دهید و Next بزنید.
  • بعد از پایان نصب، نرم افزار RunAsDate را دانلود و فایل RunAsDate.exe را در مسیر C:\Program Files\SASHome\SASFoundation\9.4 کپی کنید
  • فایل RunAsDate.exe را اجرا کنید و دکمه Browse را بزنید و فایل sas.exe را Open کنید. تاریخ را به ۲۰۲۰ تغییر بدید. گزینه Return to the current date/time after  را انتخاب کنید و عدد ۱۲۰ را وارد کنید. در کادر خالی قسمت Create Desktop Shortcut  متن sas را وارد کنید و دکمه Create Desktop Shortcut  را بزنید
  • نرم افزار را از طریق آیکون جدید که در دسکتاپ ایجاد شده است اجرا کنید.
نوع داده‌ها کمی

تاریخچه نرم‌افزار SAS

نرم‌افزار SAS  در دهه‌ی ۱۹۷۰ ميلادی در دانشگاه ايالتی کاليفرنيای شمالی توسعه پيدا نمود. در آغاز اين نرم‌افزار جهت تجزيه و تحليل داده‌های مرتبط با تحقيقات کشاورزی بکارگرفته شد. اما به‌مرور در ساير علوم نيز مورد استفاده قرار گرفت، به‌نحوی که هم‌اکنون می‌توان آن را به‌ عنوان پرکاربردترين نرم‌افزار آماری برشمرد. عنوان  SAS مخفف سه کلمه  statistical analysis system است و موسسه  SAS با همين نام بسته‌هاي نرم‌افزاري زيادی را به بازار عرضه نموده‌ که هرکدام در زمينه‌های متفاوت تخصصی شده‌اند.

افزونه‌های نرم‌افزار SAS

file
Edit
View
Tools
Data
Solution
Window
Help

 

ویژگی‌های نرم‌افزار SAS

  • بازیابی اطلاعات و مدیریت داده
  • گزارش‌نویسی و گراف‌ها
  • آمار و داده‌کاوی
  • برنامه‌ریزی تجاری، پیش‌گویی و سیستم پشتیبانی تصمیم‌گیری
  • تحقیق در عملیات و کنترل پروژه
  • کنترل کیفیت
  • توسعه نرم‌افزار پلیکیشن
  • انبار داده استخراج، انتقال، بارگیری
  • چندسکویی و نرم‌افزار کنترل از راه‌دور

 

کاربرد‌های نرم‌افزار SAS

این نرم‌افزار به لحاظ محاسباتی بسیار قدرتمندتر از نرم‌افزارهای آماری دیگر چون SPSS و S-PLUS می‌باشد. نسخه‌های مختلفی از این نرم‌افزار اریه گردیده که جدیدترین نسخه نسخه ۹٫۲ می‌باشد. یکی از نقاط قوت این نرم‌افزار این است که به کاربران اجازه می‌دهد که تحلیل‌های آماری را در هر سطحی از پیچیدگی انجام دهند. این نرم‌افزار احتیاج به برنامه‌نویسی دارد و مانند نرم‌افزار Spss همه کارها با منوها انجام نمی‌شود.

انواع تجزیه و تحلیل‌های سری‌های زمانی، انواع مدل‌های خطی و غیر خطی، روش‌های چند متغیره پیوسته و گسسته، کنترل کیفیت، آمار توصیفی، انواع تحلیل‌های گرافیکی و نموداری، انواع تحلیل‌های ماتریسی و … را می‌توان توسط این نرم‌افزار انجام داد. این نرم‌افزار دارای Help بسیار قوی می‌باشد که هر کاربری به راحتی می‌تواند موارد موردنیاز خود را آموزش ببیند.

مزایا و معایب نرم‌افزار SAS

از مهم‌ترين مزاياي اين نرم افزار امكان برنامه نويسي براي تحليل‌هاي پيشرفته آماري و علي‌الخصوص برنامه نويسي جهت تحليل‌هاي ماتريسي است.

SAS بیشتر در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد و یک رابط مبتنی بر جریان است که امکانات کشیدن و رها کردن را فراهم می کند.
SAS قادر به دستیابی به مجموعه‌ای از داده‌های بزرگ است.

مقایسه SAS با نرم‌افزار‌های مشابه

بر خلاف نرم افزارهايي مانند Minitab  و  SPSS كه ارتباط كاربر با نرم افزار از طريق پنجره ها و جعبه هاي محاوره اي صورت مي گيرد، روش اصلي در كار با SAS برنامه نويسي است. هر چند در نسخه هاي ۸٫۷  و  ۹٫۱  برخي دستورات به صورت پنجره ارائه شده است.

SAS در برخي زمينه ها از جمله در زمينه گرافيكي از ساير نرم‌افزارها مانند Splus  ضعيف تر است.

SAS برای یادگیری دشوار است و نیاز به یک دستور العمل کافی برای یادگیری آن دارید. R برای یادگیری به یک زبان برنامه نویسی نیاز دارد که نیاز به پیاده سازی دارد یا در غیر این صورت به کدهای پیچیده منجر می شود.

R زبان محوری و کاربردی است؛ کد منبع نرم افزار R به زبانهای C و FORTRAN نوشته شده است. R مستقل از سیستم عامل است و از کلیه سیستم عامل ها پشتیبانی می کند. SAS اما مبتنی بر SQL Language است و یک زبان رویه ای پیروی می کند.

R بیشتر built-in library است و بهترین گزینه برای تجسم نقشه است. SAS در هنگام نصب در سیستم SAS مؤلفه هایی را ارائه می دهد (ETS ، بانک اطلاعاتی). در ورودی های SAS به اکسل یا از چندین منبع داده و تجزیه و تحلیل آماری نتیجه به شکل جداول ، نمودارها ، HTML ارائه می شود.

R دارای مزیت های کلیدی نسبت به SAS است؛ سیستم گرافیکی پایه R به ما این امکان را می دهد تا کنترل خوبی بر نقشه و نمودار اصلی داشته باشیم.

 

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *