آموزش پیشرفته و کامل اسکوپوس Scopus

همکار یابش - جباری۱۴۰۳-۰۴-۱۰بازدید ۹۶۰
Posted on

آموزش پیشرفته و کامل اسکوپوس Scopus

اسکوپوس چیست؟

از بزرگترین پایگاه‌های چکیده و استنادی دنیا است که با استفاده از این پایگاه امکان تجزیه و تحلیل پژوهش‌هایی که در آن نمایه شده‌اند، وجود دارد. این پایگاه توسط موسسه الزویر ارائه می‌گردد. اسکوپوس بیش از ۹۷ میلیون رکورد اطلاعات کامل فراداده ی مقالات، بیش از ۲ میلیون رکورد پریپرینت ها، بیش از ۵۱ میلیون رکوردهای اطلاعاتی پتنت ها و بیش از ۱۹۱ میلیون رکورد اسناد دسته دوم را شامل می‌شود از سال ۱۹۶۰ تا کنون را به صورت روزآمد ارائه می‌دهد .

این پایگاه با پوشش میان رشته‌ای وسیع خود، مجلات علمی، کتب و مجموعه مقالات کنفرانسی را در زمینه‌های تکنولوژی، پزشکی، علوم اجتماعی، هنر و علوم انسانی ارائه می‌دهد . این پایگاه امکان دسترسی مستقیم به متن کامل بسیاری از مقالات را فراهم می‌آورد.

برای اطلاعات بیشتر درباره اسکوپوس به صفحه «پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس SCOPUS» مراجعه کنید.

آموزش کار با پایگاه scopus

جهت ورود به پایگاه اسکوپوس به آدرس www.scopus.com بروید. در ادامه آموزش گام به گام پایگاه به همراه مسیر جستجو ارائه می‌شود.

ساخت اکانت و ورود به اسکوپوس

برای استفاده از خدمات اسکوپوس باید اکانت اسکوپوس را خریداری کنید. و یا از اکانت اسکوپوس رایگان یابش استفاده نمایید.

بدون داشتن اکانت سازمانی تنها به منابع اسکوپوس دسترسی خواهید داشت و هیچکدام از امکانات سرچ و جستجو برایتان نمایش داده نمی‌شود.

صفحه اصلی اسکوپوس یا start exploring

کدگذاری روی صفحه را انجام دهید

بخش‌های متن کد و تصاویر با فرآیند برچسب‌گذاری کیفی بصری:

از کدگذاری روی صفحه و حاشیه نویسی متون و تصاویر با کشیدن و رها کردن آسان کدها به بخش های متن و تصاویر استفاده کنید.
از حالت نمای شبکه ای استفاده کنید که روشی راحت و بسیار کارآمد برای کدنویسی سؤالات باز یا نظرات کوتاه ارائه می دهد.
چندین ویژگی انعطاف پذیری و سهولت استفاده را ارائه می دهند، مانند تقسیم کد، ادغام، تغییر اندازه آسان بخش های کدگذاری شده، جستجو و جایگزینی کد تعاملی، یا گروه بندی مجازی.
به انتخاب متن یا بخش‌های کدگذاری‌شده، لینک‌هایی اضافه کنید تا بتوانید به یک صفحه وب، فایل، مورد دیگری در پروژه خود یا سایر بخش‌های متن کدگذاری‌شده یا بدون کد حرکت کنید.
یک نمای کلی گرافیکی از کدگذاری سند فعلی خود را نمایش دهید تا نگاهی اجمالی به توزیع فضایی کدگذاری داشته باشید.

جستجوی ساده در اسکوپوس

پس از ورود به پایگاه وارد صفحه‌ زیر می‌شوید.

در اسکوپوس ۴ نوع جستجو برای کاربران در نظر گرفته شده است. که نخست به نوع اول، جستجو در اسناد می‌پردازیم. برای این کار روی دکمه Document (شماره ۱ تصویر بالا) کلیک می‌کنیم.

در قسمت شماره ۲، کادر Search Within جستجو را به فیلد‌های مدنظر محدود کنید. مطابق تصویر زیر می‌توانید در هر یک از فیلد‌های مورد نظر مدارک خود را جستجو کنید.

در قسمت شماره ۳ تصویر اول، واژه مورد نظر جهت جستجو را در کادر جستجو  Search Document وارد کنید.

اگر بخواهید به طور همزمان در چند فیلد به جستجو بپردازید یا دامنه جستجوی خود را گسترش دهید، با کلیک روی گزینه +Add  search field (قسمت شماره ۴ تصویر) یک کادر جستجو برای شما افزوده می‌شود که به شما این امکان را می‌دهد تا با استفاده از عملگرهای بولی برای ارتباط بین فیلد‌های مختلف، جستجوی خود را انجام دهید.

قسمت شماره ۵، Add date range: به منظور محدود کردن جستجو به فاصله زمانی مورد نظر از این گزینه استفاده کنید. پس از انتخاب این گزینه، سه فیلد Published from, to و Added to scopus کادر جستجویی شما مطابق تصویر زیر اضافه می‌ گردد.

در قسمت Published from ابتدا و در فیلد To انتهای بازه زمانی مد نظر را انتخاب کنید در صورت عدم انتخاب محدوده زمانی، جستجوی شما قبل از سال ۱۹۶۰ تا کنون را در برمی‌گیرد و در فیلد Added to Scopus بر اساس زمانی که مدارک اخیرا به پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس اضافه شده و نمایه شده‌اند، می‌توانید نتیجه جستجوی خود را محدودتر کنید. ( ۷ روز، ۱۴روز و ۳۰ روز اخیر). درنهایت در صورتی که قصد حذف محدوده زمانی را داشته باشید با استفاده از Remove date range اقدام به این کار می‌کنید.

قسمت شماره ۶، search history: تاریخچه جستجوهای اخیر را نشان می‌دهد که می‌توان ویرایش و یا ذخیره کرد و یا برای آن ها هشدار تعریف کرد.

قسمت شماره ۷، Save history: تاریخچه جستجوهایی که ذخیره کرده‌اید رانشان می‌دهد.

جستجوی پیشرفته در اسکوپوس

این روش جستجو امکان این را فراهم می‌کند که جستجویی پیشرفته به صورت تک مرحله‌ای و زنجیره‌ای، با استفاده از کدفیلد‌ها و عملگرهای منطقی و مجاورت انجام شود. برای انجام این جستجو روی عبارت Advance search در صفحه نخست ( شماره ۸ در اولین تصویر بالا) کیک کنید و وارد صفحه زیر شوید.

  1. کوئری خود را در این قسمت وارد کنید، کدهای کوئری را با استفاده از قسمت شماره ۴ و ۲ وارد کنید.
  2. فهرست عملگرهای منطقی قابل استفاده در اسکوپوس را نشان میدهد. با استفاده از این عملگر ها می‌توانید به ساختار جستجوی خود بین فیلد‌ها را تعیین کنید.
  3. با کلیک بر روی علامت باضافه، کد فیلد یا عملگر منطقی مورد نظر در Enter query string وارد می‌شود.
  4. فهرست جامعی از فیلدهای قابل جستجو. این فهرست ۱۳ دسته بندی دارد که هر کدام زیر مجموعه های کاملی دارد. می‌توان گفت این فیلدها تمام ویژگی های یک سند را پوشش داده اند.
  5. می‌توانید با کلیک روی این علامت فیلد های زیر دسته بندی را ببینید.
  6. نشانه گر موس خود را روی هر کدام از فیلدها که نگه دارید، توضیح مختصری درباره آن فیلد نمایش داده می‌شود.
  7. با کلیک بر روی فیلد و یا عملگر منطقی توضیحات کاملی همراه با مثال در این بخش آورده میشود و به شما در وارد کردن کوئری کمک می‌کند. توجه داشته باشید برخی از فیلد ها دارای کدهای درونی هستند و کدهای آنها در این بخش آورده می‌شود.
  8. هنگامی که کوئری خود را وارد می‌کنید، کد ها به صورت خطی پشت سر هم می آید. با استفاده از این گزینه میتوانید کوئری مرتب کنید و هریک از فیلدها را در خطی جدا بیاوید.
  9. پس از انتخاب گزینه Outline query، این گزینه فعال میشود و با انتخاب این گزینه کوئری به حالت اول و خطی بر می‌گردد.
  10. با استفاده از این گزینه می‌توانید نام نویسنده و نام سازمان را به صورت جدا جستجو کنید و اضافه کنید.
  11. پاک کردن کامل فرم.
  12. جستجو
  13. راهنمای جستجو
  14. بازگشت به صفحه جستجوی ساده
  15. مقایسه منابع

برای انجام جستجو ابتدا استراتژی جستجو را برای خود بنویسید سپس با توجه به استراتژی فیلدهای جستجو و عملگرها را انتخاب کنید.

صفحه نتایج جستجو

بعد اعمال محدودیت ‌ها گزینه Search را کلیک نموده و نتیجه جستجو مطابق تصویر زیر است.

  1. ذخیره سازی جستجو
  2. تنظیم هشدار برای جستجو
  3. اضافه کردن فیلد جدید به جستجو
  4. تنظشم مجدد جستجو
  5. انواع مختلف اسنادی که جستجو در آن ها انجام شده است؛ شامل: documents، preprints، patents، secondary document، Research data. به طور پیش فرض نتایج حاصل از جستجو در داکیومنت ها نمایش داده می‌شود با کلیک بر روی هر کدام می‌توانید نتیجه جستجو در آن را بینید. در ادامه، بخش‌های مختلف دیگیر نیز توضیح داده خواهد شد.
  6. تعداد مدارک بازیابی شده از جستجو
  7.  
  8. کارهای دسته‌جمعی که میتوانید روی مدارک بازیابی شده انجام دهید برای انجام این کارها ابتدا لازم است با کلیک بر روی مربع کنار هر مدرک که مورد نیاز است، آن را رنگی کنید و یا از طریق مربع این قسمت تمامم مدارک این صفحه را انتخاب کنید. فعالیت های دسته جمعی بدین شرح است: Export: با انتخاب این گزینه، امکان خروجی گرفتن از رکوردهای انتخاب شده و ارسال آن‌ها به نرم‌افزارهای رفرنس‌نویسی مثل Endnote, Mendeley  و… فراهم می‌شود. همچنین امکان تنظیم کردن بر اساس فیلدهای مورد نظر وجود دارد. Download: با انتخاب رکورد یا رکوردهای مدنظر و کلیک روی این گزینه، امکان دریافت متن کامل رکورد (در صورت دسترسی داشتن به ناشر) فراهم می‌شود. Citation overview: با انتخاب این گزینه امکان مشاهده استنادهایی که به هر رکورد شده در بازه زمانی دلخواه با جزییات آن فراهم می‌شود. با کلیک روی گزینه more امکان مشاهده سایر موارد نیز وجود دارد. Save to list: لیستی از رکوردهای مورد نظر و انتخاب شده را ذخیره می‌کند. View cited by: لیست مدارکی که به رکورد انتخاب شده استناد کرده‌اند، از این طریق می‌توان مشاهده کرد. View references: با انتخاب رکورد یا رکوردهای مورد نظر و کلیک روی این گزینه، امکان مشاهده لیست منبع و مآخذ آن رکورد فراهم می‌شود. Email results: این امکان را می‌دهد که رکورد یا رکوردهای مورد نیاز یا مورد علاقه انتخاب و از طریق ایمیل ارسال شود.
  9. با انتخاب این گزینه، چکیده هر رکورد زیر عنوان همه رکوردهای بازیابی شده نمایش داده می‌شود.
  10. به وسیله این گزینه می‌توان نتایج جستجو را بر اساس تاریخ انتشار مدرک( جدیدترین و قدیم‌ترین سال)؛ استناد ( بیشترین و کمترین استناد)؛ میزان ارتباط منابع با موضوع( مرتبط‌‌ترین)؛ نام الفبایی نویسنده( A-Zیا Z-A) و عنوان الفبایی منبع دسته‌بندی کرد.
  11. با استفاده از این گزینه می‌توانید روش نمایش رکوردهای بازیابی شده را تغییر دهید.
  12. در این باکس جستجو، می‌توان در نتایج بازیابی شده بر حسب نیاز، جستجوی مجدد انجام داد.
  13. با کمک این بخش، می‌توان نتایج بازیابی شده از جستجوی مورد نظر را با استفاده از محدویت‌هایی که در زیر آن وجود دارد، اصلاح و محدودتر کرد. ( نام نویسنده، حوزه موضوعی، نوع مدرک، عنوان منبع، مرحله انتشار، کلیدواژه، وابستگی سازمانی، حامی مالی، نام مجله‌ای که مقاله در آن چاپ شده، کشور یا منطقه ارائه دهنده، زبان و نوع دسترسی)
  14. در پایین هر فیلتر گزینه Show all را میبینید. این گزینه تمام زیر مجموعه‌های آن فیلتر را نشان می‌دهد.
  15. این بخش اطلاعات کتابشناختی مربوط به هر رکورد اطلاعاتی از جمله عنوان مقاله، نویسنده، سال انتشار، نام مجله و تعداد استنادات دریافتی مقاله را نشان می‌دهد.
  16. Show abstract: با کلیک روی آن می‌توان چکیده مقاله را مشاهده و مطالعه کرد.
  17. View at Publisher: با انتخاب این گزینه امکان ورود به سایت ناشر مقاله مورد نظر فراهم است. در صورت دسترسی آزاد بودن مقاله یا داشتن اشتراک سازمانی می‌توان متن کامل آن را مشاهده و حتی دانلود کرد. (تصویر زیر)
  18. Related documents: مداریک مرتبط با این مدرک را نشان‌می‌دهد.
  19. از فیلترهای اعمال شده خروجی میگیرد.
  20. با این گزینه تعیین کنید چه تعداد مدرک در هر صفحه نمایش داده شود.
  21. صفحه تحلیل نتایج جستجو (در بخش بعد کامل توضیح داده خواهد شد).

preprints

اسکوپوس کوئری شما را در بین پیش چاپ‌ها نیز جستجو می‌کند و شما می‌توانید نتایج این جستجو را در بخش اطلاعات دیگری در رابطه با کلیدواژه مورد نظر در این صفحه مشاهده می‌شود. از جمله آن، پیش‌چاپ‌ها هستند.

پیش‌چاپ‌ها نسخه‌های مقدماتی، منتشرنشده و بدون بازبینی مقالات علمی هستند که قبل از انتشار امکان کشف تحقیقات اولیه را فراهم می کنند. پیش چاپ ها یک مجموعه محتوای مستقل را تشکیل می دهند.

از جمله اطلاعاتی که این قسمت به ما می‌دهد، تعداد پیش‌چاپ‌ها (۱) ، امکان مشاهده چکیده(۲) ، مشاهده اطلاعات تکمیلی در مخزن(۳) و مشاهده پی‌دی‌اف مدرک (۴) وجود دارد.

با کلیک روی گزینه view at repository صفحه مطابق تصویر زیر باز می‌شود که اطلاعات کامل پیش‌چاپ از جمله تعداد صفحات، تاریخ بارگزاری، نویسنده، کلیدواژه‌ها و چکیده وجود دارد.

 

همچنین با وجود گزینه Add Paper to My Library امکان افزودن به کتابخانه صفحه کاربری و علاقه‌مندی‌ها وجود دارد.

در سمت راست صفحه اطلاعاتی در رابطه با تعداد دانلودها، تعداد مشاهده این چکیده و تعداد منابع مشخص شده است.

patents

سومین بخش اطلاعات داده شده در صفحه بازیابی، اطلاعات ثبت اختراعات در رابطه با کوئری جستجو شده است.

در صفحه نتایج، تعداد ثبت اختراعات(۱)، اسامی مخترعین (۲)، اداره ثبت اختراعات(۳)، سال و شماره ثبت اختراع ذکر شده است.

 secondary document

بخش بعدی از صفحه نتایج مربوط به مدارک دست دوم می‌شود. سند ثانویه، سندی است که از فهرست مرجع Scopus استخراج می شود، اما توسط Scopus نمایه نشده یا در دسترس نیست.

تعداد اسناد دست دوم، نویسنده، منبع ، سال و Citations مشخص شده است.

Research data

در این بخش از نتایج جستجو، داده‌های پژوهشی بجز اسناد، آورده شده اند با کلیک بر روی research data به صفحه mendeley Data هدایت می‌شوید.

  1. تعداد نتایج
  2. مرتب کردن بر اساس مرتبط ترین یا جدیدترین و قدیمی‌ترین.
  3. اطلاعات کامل داده شامل: نام، مشخصات انتشار و توضیحات
  4. نوع فایل
  5. خروجی گرفتن برای استناددهی
  6. اعمال فیلتر

تحلیل نتایج جستجو

اگر در صفحه نتایح جستجو بر روی عبارت Analyze results (شماره ۲۱ تصویر نتایج جستجو) کلیک کنید وارد صفحه تحلیل نتایح می‌شوید. تحلیل نتایج حاصل از استراتژی جستجو مورد نظر در این بخش امکان‌پذیر است. مطابق تصاویر زیر نتایج جستجو بر اساس سال، نویسنده، وابستگی سازمانی، نام کشور و.. قابل تجزیه و تحلیل به شکل نمودارهایی مشخص هستند.

Email: مطابق شکل بالا، در صفحه تجزیه و تحلیل می‌توانید استراتژی جستجو را ایمیل کنید یا به اشتراک بگذارید. از پنجره‌ای که بعد کلیک روی ایمیل باز می‌شود آدرس ایمیل گیرنده را وارد کنید و سپس روی کلمه ارسال کلیک کنید.

Print: در صفحه تجزیه و تحلیل اگر روی این قسمت کلیک کنید می‌توانید صفحه را چاپ کنید.

Export: با استفاده از این گزینه می‌توانید از صفحه تجزیه و تحلیل نتایج به صورت CSV file  برای داده‌ها و Zip file برای نمودار خروجی بگیرید.

این تصویر تعداد نتایج کلی جستجو و تعداد مدارک منتشر شده در هر سال به صورت فهرست و جدول نشان می‌دهد.

  • برای مرتب‌سازی فهرست سال به ترتیب صعودی یا نزولی روی سربرگ ستون year کلیک کنید.
  • برای مرتب‌سازی فهرست مدارک متتشر شده در سال‌های مختلف به ترتیب صعودی یا نزولی، بر اساس تعداد اسناد روی سربرگ Documents کلیک کنید.

برای مشاهده محدوده مشخص‌تری از سال‌ها، مطابق تصویر زیر در نمودار نشانگر موس خود را کلیک کرده و بکشید تا روی هر قسمت از نمودار نشان داده شود.

Documents per year by source: با کلیک روی این قسمت اطلاعات در هر دو نمای نمودار و فهرست طبق شکل زیر نمایش داده می‌شود. با انتخاب هر منبع یا ژورنال در فهرست سمت چپ، به صورت نمودار رنگی بر روی شکل سمت راست ترسیم می‌شود.

Documents by author: در این بخش ده نویسنده برتر در نتایج جستجوی شما بر اساس تعداد مقالات مطابق شکل زیر نمایش داده می‌شود.

  • شما می‌توانید حداکثر ۱۵ نویسنده را انتخاب کنید.

Documents by affiliation: روی برگه وابستگی سازمانی، در صفحه تجزیه و تحلیل نتایج کلیک کنید تا ده وابستگی سازمانی برتر در نتایج چستجوی شما بر اساس تعداد اسناد مطابق شکل زیر نمایش داده شود.

  • شما می‌توانید حداکثر ۱۵ وابستگی سازمانی را انتخاب و نمایش دهید.‌

Documents by country/territory: روی این برگه کلیک کنید تا کشورهای برتر در نتایج جستجوی شما بر اساس تعداد اسناد نمایش داده شوند.

Documents by type: با کلیک روی برگه نوع مدرک، در صفحه تجزیه و تحلیل نتایج انواع مدارک اعم از مقاله، کتاب، نامه، مقاله کنفرانس و … که در زمینه جستجوی شما انجام شده را مطابق شکل زیر نمایش می‌دهد.

Documents by subject area: برای نمایش ۱۰ حوزه موضوعی برتر که در نتایج جستجوی شما نشان داده شده است، در این برگه در صفحه تجزیه و تحلیل نتایج کلیک کنید.

Documents by funding sponsor: این قسمت نتایج جستجوی شما را بر اساس حامیان مالی تامین کننده بودجه چاپ مدارک فیلتر می‌کند. مراکز و حامی مالی برتر در نتایج بر اساس تعداد مدارک نمایش داده می‌شوند.

صفحه یک رکورد

با کلیک بر روی رکورد اطلاعاتی در صفحه نتایج، صفحه زیر باز می‌شود.

این صفحه شامل اطلاعات کتابشناختی مقاله، مثل عنوان، نویسنده، نام ژونالی که مقاله در آن چاپ شده و در سمت چپ نوع مدرک، نوع منبع، ISSN مجله، DOI مقاله نشان داده می‌شود.

در قسمت زیر می‌توانید تعداد استنادات که این مقاله دریافت کرده و عنوان تمام مقالاتی که به این مدرک استناد کرده‌اند، را مشاهده کنید.

در بخش بعدی می‌توانید لیست مقالات مرتبط با مقاله مورد نظر خود را ببینید.

چکیده و کلیدواژه‌های مقاله و همچنبن رفرنس‌های مقاله نیز در این صفحه قابل مشاهده است

جستجو در بین نویسندگان

اگر به صفحه ابتدایی جستجو برگردیم، روش دوم جستجو به وسیله نویسنده است.

این بخش کمک می‌کند تا اطلاعات آماری و علمی مربوط به یک پژوهشگر را به دست آوریم. از سه طریق جستجو نویسنده قابل انجام است:

  • وارد نمودن نام خانوادگی، و نام کوچک و وابستگی سازمانی نویسنده (Add affiliation)
  • وارد نمودن شناسه ارکید نویسنده
  • وارد نمودن کلیدواژه

ORCID: به معنای شناسه آزاد نویسندگان و پژوهشگران است. در واقع شناسه ارکید یک کد ۱۶ رقمی است. موسسه ارکید به هر نویسنده که در سایت این موسسه ثبت‌نام کرده‌اند، یک کد منحصر به فرد اختصاص می‌دهد.

 

نکته: در صورت داشتن نام کوچک و وابستگی سازمانی نویسنده نتایج بازیابی شده محدود و خاص می‌شود. استفاده از کد ارکید نویسنده فقط همان یک نویسنده را بازیابی می‌کند.

در صورتی که تنها نام خانوادگی نویسنده را وارد کنیم؛ نتایج جستجو مانند تصویر زیر است.

  1. نتایج حاصل از جستجو را نشان می‌دهد.
  2. نتایج جستجو با انتخاب گزینه‌های وابستگی سازمانی، شهر و کشور می‌توان اصلاح کرد.
  3. اطلاعاتی از قبیل نام نویسنده، تعداد مدارک، شاخص h-index ، وابستگی سازمانی و …ذکر شده است.
  4. برحسب فیلد‌های قسمت ۳ می‌توان به صورت الفبایی و عددی برای سرستون مورد نظر به صورت نزولی یا صعودی برای نویسنده مرتب و اعمال کرد.

پس از انتخاب نویسنده مورد نظر و کلیک روی آن اسکوپوس وارد پروفایل علمی آن نویسنده می‌شود که در تصویر زیر قابل مشاهده است.

  1. در این قسمت اطلاعات نویسنده، از جمله نام، وابستگی سازمانی، حیطه موضوعی مقالات نویسنده، شناسه اسکوپوس و ارکید را می‌توان مشاهده کرد.
  2. در این بخش، تعداد مدارکی که از نویسنده در اسکوپوس نمایه شده است، تعداد استنادات به مقالات نویسنده، تعداد مدارکی که به مقالات این نویسنده استناد کرده‌اند و شاخص H نویسنده را نشان می‌دهد.
  3. در این قسمت، نمای کلی از استناداتی که مقاله‌های نویسنده در سال‌های مختلف دریافت کرده است به صورت نمودار نمایش داده شده است.
  4. این بخش حیطه‌های موضوعی که نویسنده اخیرا بیشترین مقالات خود را در آن  حوزه‌های موضوعی کار کرده است را نشان می‌دهد.
  5. منویی کامل از اطلاعات نویسنده شمامل: مقالات و اسنادی که این نویسنده منتشر کرده، شاخص های علم سنجی نویسنده، اسنادی که به این نویسنده استناد داده اند، پیش چاپ ها، موضوعات و گرنت ها.

یافتن محققین هم موضوع

جستجو پژوهشگر به شما کمک می‌کند، محققان را از سراسر جهان پیدا کرده و با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

با وارد کردن عبارات کلیدی مرتبط با حوزه موردنظر، موضوع یا علاقه خود جستجو را شروع کنید. موضوعات محبوب جستجوگران که اخیرا به آن پرداخته‌اند نیز در زیر باکس جستجو قابل مشاهده است.

با شروع جستجو و وارد کردن عبارت وارد صفحه مطابق تصویر زیر می‌شویم.

تعداد اسناد منطبق، با انتخاب هر یک از پژوهشگران وارد صفحه‌ای همانند صفحه پروفایل نویسنده در قسمت جستجو نویسنده با همان اطلاعات می‌شویم.

جستجوی سازمان‌های فعال در اسکوپوس

با استفاده از این روش جستجو می‌توان تولیدات علمی، آماری و استنادی یک دانشگاه یا یک موسسه آموزشی را به دست آورد.

به طور مثال چنانچه وابستگی سازمانی داشنگاه فردوسی مشهد در کادر بالا وارد شود، رکوردهایی بازیابی می‌شود که نویسندگان آن وابستگی سازمانی خود را دانشگاه فردوسی مشهد اعلام کرده‌اند.

با جستجو سازمان مورد نظر پروفایل علمی آن باز می‌شود.

قسمت بالای صفحه نام دانشگاه، آدرس، شناسه مختص موسسه در اسکوپوس( شناسه ۸ رقمی) مشاهده می‌شود.

همچنین تعداد مدارک با وابستگی سازمانی به دانشگاه و موسسه‌های زیر مجموعه دانشگاه و تعداد نویسندگانی که با وابستگی سازمانی دانشگاه در اسکوپوس فعالیت دارند؛ نشان داده می‌شود.

در بخش علامت گزاری شده در تصویر، با کلیک روی هر قسمت اطلاعات مربوط به آن در زیر همان صفحه بازیابی می‌شود.

در اولین بخش مدارک دانشگاه به تفکیک موضوعی هم به صورت فهرست و هم نمودار دایره‌ای نمایش داده می‌شود.

در بخش بعدی، ساختار آن مجموعه گفته شده است.

بخش سوم مربوط به همکاران آن سازمان است که به صورت لیست کامل نمایش داده می‌شود.

بخش آخر اهداف توسعه پایدار سازمان را بیان می‌کند.

تنظیمات پروفایل کاربری

برای استفاده از امکان و فضای ذخیره‌سازی کاربران اسکوپوس حتما باید عضو این پایگاه شده باشند. در غیر این صورت صفحه اسکوپوس یک فضای ذخیره‌سازی موقت در اختیار کاربران قرار می‌دهد که با خارج شدن از این پایگاه این فضا به طور خودکار حذف می‌شود.

همانطور که در شکل می‌بینید با کلیک روی پروفایل حساب کاربری در سمت راست بالای صفحه، My Scopus باز می‌شود.

Saved lists: تاریخچه جستجوهای انجام شده، ذخیره جستجوها برای بازبینی و پیگیری تحقیقات در اسکوپوس در این بخش قابل انجام است.

saved searches: اگر هنگام جستجوی مدرک در صفحه نتایج جستجو، استراتژی جستجوی خود را به اسم خاصی ذخیره کرده باشید در این قسمت می‌توان مشاهده کرد.

Alerts: از این قسمت می‌توانید به تمام هشدار‌های اطلاعاتی ساخته شده دسترسی داشته باشید.

Requests(Dashboard): لیست درخواست‌های تغییر مثل ادغام کردن نام نویسنده، ویرایش پروفایل نویسنده که به پایگاه ارسال شده است را نشان می‌د

تنظیم یادآور به روزرسانی‌ها در اسکوپوس

برای استفاده از امکان و فضای ذخیره‌سازی کاربران اسکوپوس حتما باید عضو این پایگاه شده باشند. در غیر این صورت صفحه اسکوپوس یک فضای ذخیره‌سازی موقت در اختیار کاربران قرار می‌دهد که با خارج شدن از این پایگاه این فضا به طور خودکار حذف می‌شود.

همانطور که در شکل می‌بینید با کلیک روی پروفایل حساب کاربری در سمت راست بالای صفحه، My Scopus باز می‌شود.

Saved lists: تاریخچه جستجوهای انجام شده، ذخیره جستجوها برای بازبینی و پیگیری تحقیقات در اسکوپوس در این بخش قابل انجام است.

saved searches: اگر هنگام جستجوی مدرک در صفحه نتایج جستجو، استراتژی جستجوی خود را به اسم خاصی ذخیره کرده باشید در این قسمت می‌توان مشاهده کرد.

Alerts: از این قسمت می‌توانید به تمام هشدار‌های اطلاعاتی ساخته شده دسترسی داشته باشید.

Requests(Dashboard): لیست درخواست‌های تغییر مثل ادغام کردن نام نویسنده، ویرایش پروفایل نویسنده که به پایگاه ارسال شده است را نشان می‌د

مطالب مرتبط

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۵ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۹

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *