پایگاه اطلاعاتی پتنت درونت

همکار یابش - مثنوی۱۴۰۰-۰۱-۳۱بازدید ۱۸۵۵
Posted on

پایگاه اطلاعاتی پتنت درونت

معرفی پایگاه اطلاعاتی پتنت درونت  ایندکس DerWent – Clarivate Analytics

 

پتنت درونت ایندکس چیست؟

پایگاه اطلاعاتی پتنت درونت یک پایگاه ویژه ارائه فهرست اختراعات جهانی از کلاریویت است که با ارائه داده های پروانه های ثبت اختراع در سطح دنیا به ارائه اطلاعات می پردازد. این پایگاه اطلاعاتی عنوان، چکیده ویرایش شده، داده های کدگذاری شده، موضوعات نمایه سازی شده را با طبقه بندی موضوعی خاص ارائه می دهد. همچنین این پایگاه اطلاعاتی دارای فهرست استنادی پتنت ها Derwent Patent Citation Index (DPCI) است که استنادهای قبل و بعد از پتنت ها را نیز ارائه می دهد. همچنین درونت با استفاده از هوش مصنوعی پیوندهایی را برای اتصال به متن اصلی پروانه های ثبت اختراع ایجاد کرده و شرایط مالکیت فکری فعلی، مالکیت نهایی و وضعیت قانونی پتنت ها را نیز بررسی می نماید.

تاریخچه پتنت درونت ایندکس:

پتنت درونت یک پایگاه داده استنادی است که فهرستی از اختراعات انجام شده در سطح دنیا را ارائه می دهد. این پایگاه اطلاعاتی متن کامل پروانه های ثبت اختراع را ارائه نمیدهد، بلکه اطلاعات استنادی بیش از ۱۴ میلیون اختراع و ۹۷ میلیون سند ثبت اختراع را از بیش از ۵۰ پایگاه اطلاعاتی ارائه دهنده پتنت ها جمع آوری کرده و به صورت یکپارچه و بر اساس دسته بندی موضوعی در پلتفرم Clarivate Analytics برای کاربران ارائه می دهد.

پوشش منابع اطلاعاتی موجود در این پایگاه به سال ۱۹۶۳ باز میگردد و اطلاعات بیش از ۶۰ سال اختراعات جهانی را در حوزه های علوم مهندسی در این پایگاه می توان جستجو کرده و به نتایج آن دست یافت. در این پایگاه اطلاعات ثبت اختراع از پایگاه Derwent World Patents Index با اطلاعات موجود در پایگاه Derwent Patent Citation Index ادغام شده و اطلاعات توصیفی و کدگذاری شده برای درک سریع اهمیت یک پتنت و ارتباط آن با سایر پتنت ها ارائه می شود. کاربران با دستیابی به این اطلاعات می توانند با صرفه جویی در زمان و کاهش تکرار روند تحقیق و بررسی، ردیابی فعالیت رقبا، شناسایی و پیشگیری از مقض حق ثبت اختراع، شناسایی فرصت ها موجود در بازار، بررسی شکاف های علمی موجود و بررسی فرصت های احتمالی به اطلاعات بینظیری دست یابند.

اطلاعات ارائه شده در پتنت درونت ایندکس:

هر پروانه ثبت اختراعی که در این پایگاه اطلاعاتی ثبت می شود اطلاعات استنادی آن نیز منتشر می شود. اطلاعات هر پتنت شامل یک عنوان توصیفی، یک چکیده مختصر که جدید بودن اختراع را توصیف می کند، طبقه بندی موضوعی و کدهای نشانه گذاری است. این کدها به کاربران این امکان را می دهند که تمامی عناوین و پروانه های ثبت اختراع مشترک با پتنت با جستجو کرده و به اطلاعات آنها دست یابند.

طبقه بندی اطلاعات موجود در پتنت درونت یک طبقه بندی موضوعی است که در آن علوم مهندسی و فناوری به ۲۰ حوزه موضوعی تقسیم می شوند و هر کدام از این حوزه ها نیز به ۳ زیرمجموعه دیگر تقسیم می شوند. این پایگاه با استفاده از پیوندهای درون متنی خود امکان دسترسی به بیش از ۶۶ میلیون مقاله علمی را از بیش از ۱۳۵۰۰ منبع فراهم می آورد. همچنین این پایگاه دارای بیش از ۳۰۰ فیلد جستجوی عادی و متمرکز است که مهمترین آنها عبارتند از:

  • Topic                موضوع
  • Title                  عنوان
  • Inventor           مخترع
  • Assignee          مامور
  • Patent Number     شماره ثبت اختراع
  • International Patent Classification      طبقه بندی بین المللی ثبت اختراع

شاخص های نوآوری پتنت درونت ایندکس:

این پایگاه اطلاعاتی دارای نقاط قوت بسیاری است به ویژه که این پایگاه به دلیل اینکه عموما توسط محققان استفاده می شود و این کاربران نیز متخصصان ثبت اختراع نیستند لازم است اطلاعات موجود در این پایگاه ویژه این افراد و متناسب با نیازهای آنها ارائه شود. اطلاعات موجود در پتنت درونت ویژگی های دارند که عبارتند از:

  1. عناوین و چکیده های پروانه های ثبت اختراع کاملا بازنویسی شده اند و اطلاعات موجود در آنها متخصرتر، توصیفی تر و قابل دسترس تر هستند.
  2. یک نمایه سازی ویژه خود پایگاه پتنت درونت وجود دارد که کدهای آن سازگاری بسیاری با کدهای IPC دارند که از آنها می توان به عنوان یک راهنما برای جنبه های جدید یک اختراع و کاربردهای آن بهره برد.
  3. این پایگاه یک رکورد واحد برای یک اختراع با خانواده اسنادی آن در یک مکان ارائه می دهد.
  4. پتنت درونت اختراعات غیرانگلیسی را به صورت خودکار به زبان انگلیسی تبدیل می کند.
  5. این پایگاه تمامی حوزه های موضوعی را پوشش می دهد و با استفاده از رابط کاربری موجود در Web of Science می توان به بخش تجزیه و تحلیل نتایج رفته و پتنت ها را با تحلیل های بیشتر مانند کدهای بین المللی، نام مالکان، نام واگذاران، مخترعان و سایر اطلاعات مطالعه نمود.
  6. امکان مرتب سازی اطلاعات پتنت های موجود بر اساس ترتیب زمانی نیز در این پایگاه وجود دارد.

روش های دسترسی به پتنت درونت ایندکس:

  1. استفاده از دسترسی های دانشگاهی و موسسات پژوهشی دارای دسترسی به پتنت درونت ایندکس که با مراجعه به کتابخانه محل تحصیل امکان پذیر است.
  2. خرید اکانت اختصاصی از شرکت های داخلی مانند یابش که دسترسی مستقیم به پتنت درونت ایندکس را فراهم می آورد.

آدرس پایگاه پتنت درونت ایندکس:

این پایگاه در دو آدرس متفاوت ارائه شده است :

۱٫ پایگاه اصلی پتنت درونت ایندکس که با مراجعه به این آدرس در دسترس است.

۲٫ پایگاه نمایه شده در پلت فرم وب آو ساینس که به این آدرس در دسترس کاربران قرار دارد.

 

منبع

https://clarivate.com/products/ip-intelligence/patent-intelligence-software/derwent-innovation

https://www.libraries.rutgers.edu/databases

https://library.bath.ac.uk/patents

https://inspire.wipo.int/derwent-innovationhttp://wokinfo.com/products_tools

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط: