همکار یابش - جباری۱۴۰۲-۱۱-۱۰بازدید ۴۷۴
Posted on

چگونه نتایج بهتری از دستیار هوشمند وب آو ساینس دریافت کنیم؟

هوش مصنوعی به سرعت در حال تغییر نحوه انجام کارها است. در این راستا جامعه پژوهشی نیز به دنبال استفاده از این ابزار کار آمد در جهت بهبود روند پژوهش و نوآوری در پژوهش است. در این میان کلاریویت هوش مصنوعی را تحت عنوان دستیار پژوهشی به پلتفرم وب آو ساینس آورد. اگر می‌خواهید با این ابزار و روش دسترسی به آن آشنا شوید مقاله «دستیار هوشمند وب آو ساینس» را مطالعه کنید.

دستیار هوشمند وب آو ساینس

در این مقاله با پرداختن به «چگونگی ایجاد پاسخ‌های دستیار هوشمند وب آو ساینس» و «راهنمای نوشتن سوالات خوب در این ابزار» قصد داریم به شما کمک کنیم تا نتایج بهتری را از دستیار هوشمند وب آو ساینس دریافت کنید.

درک چگونگی ایجاد پاسخ‌ها

پاسخ ها چگونه ایجاد می شوند؟

برای کمک به درک بهتر اینکه این ابزار چگونه به سؤالات یا درخواست‌های شما پاسخ می‌دهد، مهم است بدانید که وب آو ساینس سؤالات را به دو نوع اصلی دسته‌بندی کرده است: «پرس و جوهای خلاصه» و «پرس و جوهای جستجوی سند». نحوه پاسخگویی دستیار هوشمند وب آو ساینس به این دو دسته از پرس و جوها متفاوت است. در ادامه گام به گام فرآیند را بررسی می‌کنیم:

۱٫ دسته بندی پرس و جو:

    • سؤالات خلاصه: اینها سؤالاتی هستند که نیاز به پاسخ کتبی دارند، مانند توضیح یک مفهوم یا ارائه اطلاعات در مورد یک موضوع خاص (به عنوان مثال، “نقش همجوشی میتوکندری در پیشرفت سرطان چیست؟”).
    • سؤالات جستجوی سند: اینها سؤالاتی هستند که به طور خاص اسنادی را درخواست می کنند، مانند مقالات پژوهشی یا انتشارات در مورد یک موضوع خاص یا از یک منبع خاص (به عنوان مثال، “انتشارات دانشگاه پنسیلوانیا در سال ۲۰۱۵ در موضوع اقتصاد چیست؟”).

۲٫ فرآیند تولید پاسخ: برای هر دو نوع پرس و جو، پاسخ با دنبال کردن مراحل زیر ایجاد می شود:

    • مرحله ۱: این ابزار با بازیابی مقالاتی که بالاترین درجه شباهت معنایی را به درخواست شما نشان می دهند شروع و با افزودن مقالاتی با بیشترین ارتباط از طریق جستجوی کلمه کلیدی، آنها را تکمیل می‌کند. این مرحله تضمین می‌کند که وب آو ساینس مجموعه وسیعی از منابع بالقوه مرتبط با درخواست شما را در اختیار دارد.
    • مرحله ۲: این مجموعه مقالات را  به ترتیب نزولی بر اساس امتیاز شباهت آنها به درخواست شما سازماندهی می‌کند.
    • مرحله ۳: فهرست نشریات از طریق یک الگوریتم رتبه بندی اختصاصی انجام می‌شود. این الگوریتم ارتباط مقالات برتر فهرست را بیشتر بهبود می‌بخشد و اطمینان می‌دهد که ارزشمندترین و مرتبط‌ترین منابع برجسته می‌شوند.
    • مرحله ۴: انتشارات برتر برای فرمول بندی پاسخ به پرسش انتخاب می‌شوند.

۳٫ انواع پاسخ:

    • پرس و جوهای خلاصه: اگر پرس و جو در دسته «پرس و جوهای خلاصه» قرار می گیرد، این ابزار یک پرس و جو تنظیم شده را به بخش خلاصه کننده ابزار می‌فرستد که از قدرت مدل های زبان بزرگ (LLM) مولد استفاده می کند. این ابزار با استفاده از محتوای قابل اعتماد Web of Science پاسخ تولید می‌کند. سپس خلاصه تولید شده به عنوان پاسخ به درخواست شما ارائه می شود. این تضمین می کند که اطلاعات قابل اعتماد و به روز هستند. مراجع در پاسخ گنجانده شده است تا امکان بررسی آسان واقعیت را فراهم کند.
    • پرسش‌های جستجوی سند: برای «پرسمان‌های جستجوی سند»، این ابزار ۵ سند مرتبط را به عنوان پاسخ به درخواست شما برمی‌گرداند. این به شما امکان می دهد به مقالات یا انتشارات تحقیقاتی خاصی دسترسی داشته باشید که ارتباط نزدیکی با درخواست شما دارند.

 

راهنمای نوشتن سوالات خوب

برای استفاده حداکثری از دستیار هوشمند وب آو ساینس (Web of Science AI Research Assistant) و یافتن پاسخ‌های مؤثر و ارزیابی منابع برای سؤالات تحقیقاتی خود، ایجاد پرس‌وجوهایی با ساختار مناسب ضروری است. این راهنما به شما کمک می کند تا پرس و جوهای خوبی را متناسب با قابلیت‌های ابزار بنویسید.

یافتن اسناد یا مجموعه اسناد: اگر هدف شما کشف مقالات یا اسناد تحقیقاتی است، دستورالعمل های زیر را در نظر بگیرید:

  • خاص باشید: هر چه درخواست شما خاص تر باشد، نتایج دقیق تر می‌شود. به وضوح آنچه را که به دنبال آن هستید تعریف کنید.
  • ارائه جزئیات: شامل اطلاعاتی مانند موسسات، مناطق، کشورها، و به موقع بودن (سالها یا درخواست اسناد اخیر) برای محدود کردن جستجوی شما.
  • موضوع یا موضوعات را مشخص کنید: برای اطمینان از نتایج مرتبط، موضوع یا موضوع مورد علاقه را ذکر کنید. از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید.
  • از فیلترها به عنوان راهنمای خود استفاده کنید: به این فکر کنید که چگونه می‌توانید جستجوی خود را در Web of Science اصلاح یا فیلتر کنید و این اطلاعات را ارائه دهید تا پاسخ تا حد امکان مرتبط باشد.

مثال ها:

  • مقالات بیوتکنولوژی از دانشگاه کالیفرنیا از سال های ۲۰۲۰-۲۰۲۳٫
  • اسناد دسترسی آزاد منتشر شده در اقتصاد در سال ۱۹۹۹٫

پاسخ به سؤالات فلسفی یا علمی: اگر به پاسخ های دقیقی نیاز دارید که با اطلاعات و منابع معتبر پشتیبانی شود، در اینجا نحوه ایجاد سؤالات مناسب آورده شده است:

  • سؤالات خاص بپرسید: سؤالات واضح و مختصر در مورد موضوعات دانشگاهی یا علمی تنظیم کنید.
  • جستجوی اطلاعات عمیق: از آنجایی که این ابزار از منابع معتبر استخراج می‌شود، می‌توانید سؤالاتی بپرسید که نیاز به پاسخ‌های عمیق و با مرجع مناسب دارند.

مثال ها:

  • نقش میتوکندری در سرطان چیست؟
  • تفاوت بین گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی؟

نتیجه گیری:

با پیروی از این دستورالعمل ها، می توانید اثربخشی دستیار هوشمند وب آو ساینس را به حداکثر برسانید. برای به دست آوردن دقیق ترین و قابل اعتمادترین اطلاعات برای حمایت از تحقیقات و تلاش های آکادمیک خود، پرس و جوهای دقیق و با ساختار درست کنید.

 

منبع: https://www.webofscience.com/wos/research-assistant/help/about-research-assistant

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *