همکار یابش - جباری۱۴۰۳-۰۹-۲۹بازدید ۳۸
Posted on

یازدهمین گزارش سالانه «جبهه‌های پژوهشی ۲۰۲۴» منتشر شد.

کلاریویت و آکادمی علوم چین (CAS) در گزارش سالانه «جبهه‌های پژوهشی ۲۰۲۴» ۱۲۵ جبهه پژوهشی را شناسایی کرده‌اند که شامل ۱۱۰ جبهه «داغ» و ۱۵ جبهه «نوظهور» است. جبهه‌های داغ به حوزه‌های فعال پژوهشی و جبهه‌های نوظهور به زمینه‌های در حال توسعه سریع اشاره دارند.

این گزارش به چالش‌های متنوعی در علوم و علوم اجتماعی می‌پردازد. به عنوان مثال، در پزشکی بالینی، یکی از جبهه‌های پژوهشی به استفاده از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال برای درمان زودهنگام بیماری آلزایمر اختصاص دارد که می‌تواند تلاش‌های جهانی برای مقابله با این بیماری را تسریع کند. در علوم اجتماعی، جبهه نوظهوری به کاربرد و تأثیر هوش مصنوعی مولد در آموزش می‌پردازد که در حال تغییر روش‌های یادگیری است.

این جبهه‌های پژوهشی با استفاده از پایگاه داده «شاخص‌های اساسی علم» (ESI) کلاریویت شناسایی شده‌اند که بر اساس تحلیل هم‌استنادی مقالات علمی در یک دوره پنج‌ساله انجام می‌شود. این تحلیل‌ها خوشه‌هایی از مقالات پراستناد را که دارای روش‌ها، مفاهیم یا داده‌های تجربی مشترک هستند، شناسایی می‌کنند.

در گزارش همراه با عنوان «جبهه‌های پژوهشی ۲۰۲۴: حوزه‌های فعال، کشورهای/مناطق پیشرو»، عملکرد منطقه‌ای در میان ۱۲۵ جبهه پژوهشی مقایسه شده است. این گزارش نشان می‌دهد که ایالات متحده همچنان در ۱۱ حوزه علوم و علوم اجتماعی پیشتاز است و چین در رتبه دوم قرار دارد. بریتانیا، آلمان و فرانسه نیز در میان پنج کشور برتر از نظر عملکرد در جبهه‌های پژوهشی ۲۰۲۴ قرار دارند.

گزارش کامل جبهه‌های پژوهش ۲۰۲۴

منبع: https://clarivate.com/academia-government/blog/2024-research-fronts-insights-into-top-and-emerging-scientific-trends

مطالب مرتبط

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد امتیاز: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری این مطلب:
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *