معرفی پایگاه های کشاورزی و علوم غذایی ابسکو Agriculture & Food Science Ebsco
ابسکو چیست؟
ابسکو یک شرکت خدمات اطلاعاتی است که تولید کننده و مالک، پایگاه های اطلاعاتی بی شماری، در زمینه های مختلف علمی، پژوهشی و تجاری است. این شرکت توسط هزاران موسسه و میلیون ها کاربر در سطح جهان استفاده می شود. در واقع ابسکو یک ارائه دهنده پیشرو پایگاه های اطلاعاتی است. ابسکو فعالیت هایی همچون ارائه مجلات علمی، اشتراک مجلات الکترونیکی، توسعه و مدیریت و جمع آوری کتاب های علمی، ارائه دهنده فناوری کتابخانه ای، ارائه دهنده کتاب های الکترونیکی و توسعه دهنده نرم افزارهای کتابخانه ای برای دانشگاه ها، کالج ها، بیمارستانها، شرکت ها، مراکز دولتی و کتابخانه های عمومی است. ابسکو یکی از ۲۰۰ شرکت برتر در ایالات متحده آمریکا است. پایگاه های کشاورزی و علوم غذایی ابسکو به صورت اخصصی در این حوزه موضوعی فعالیت دارند. این پایگاه ها به صورت تمام متن و چکیده در رشته های مختلف حوزه کشاورزی و علوم غذایی منابع اطلاعاتی معتبر را برای کاربران خود ارائه می دهند.
پایگاه های اطلاعاتی کشاورزی و علوم غذایی ابسکو:
- آکادمیک سرچ آلتیمیت: Academic Search Ultimate بزرگترین پایگاه داده در ابسکو است که داده های شاخص را در طیف وسیعی از موضوعات علمی پوشش می دهد. این پایگاه شامل یک مجموعه گسترده از ۹۹۸۲ مجله تمام متن فعال است و تعداد قابل توجهی از آنها در نمایه های استنادی برجسته وجود دارند. آکادمیک سرچ آلتیمیت تقریبا تمامی رشته های دانشگاهی را پوشش می دهد و ۱۳۹۴ مجله از آن دارای استنادهای قابل جستجو هستند. مجموعه ویدئوهای آموزشی این مجموعه از سال ۱۹۳۰ تا به حال را شامل شده و تعداد آنها بیش از ۷۵۰۰۰ ویدئو است که به تکمیل تحقیقات دانشجویی کمک بسزایی می کنند.
- اگریکولا: AGRICOLA یک پایگاه اطلاعاتی است که رکوردهای کتابخانه ملی کشاورزی دپارتمان کشاورزی آمریکا را در خود جای داده و میلیون ها استناد مربوط به حوزه کشاورزی را فراهم می کند. این استنادها برای کمک به پژوهش در حوزه کشاورزی از منابع مختلفی مانند مقالات ژورنال ها، فصول کتاب ها، پایان نامه ها، پتنت ها، نرم افزارها، مواد دیداری-شنیداری و گزارش های تخصصی استخراج شده اند. اگریکولا حوزه گسترده ی از موضوعات مرتبط به کشاورزی را پوشش می دهد. حوزه های تحت پوشش شامل غذا و تغذیه انسان، مهندسی و فناوری کشاورزی، زمین و محیط زیست و… است.
- کَب ابسترکتس: CAB Abstracts یک پایگاه اطلاعاتی برجسته خلاصه های انگلیسی زبان است که دسترسی کاربران را به ادبیات علوم زیستی کاربردی در جهان فراهم می کند. این پایگاه علاوه بر نمایه سازی هزاران ژورنال مهم علمی، ادبیات غیر ژورنالی مانند گزارش های سالانه، گزارش های عمومی، کتاب ها، مجموعه مقالات کنفرانس ها، یاددداشت های زمینه و دیگر منابع را نیز از سراسر جهان تحت پوشش قرار می دهد. این پایگاه نمایه فراگیری از موضوعات را با استفاده از اصطلاح نامه کَب به نمایش می گذارد؛ در نتیجه جستجو را آسان تر می کند و دسترسی دقیق تری به تمامی تحقیقات مرتبط فراهم می آورد. تمرکز بین المللی کَب دسترسی گسترده ای را به پژوهش های جهانی فراهم می کند و تمامی نقاط جهان از جمله کشورهای در حال توسعه را نیز پوشش می دهد.
- فود ساینس سورس: Food Science Source یک پایگاه اطلاعاتی تمام متن و گسترده است که برای کمک به نیازهای پژوهشی صنایع غذایی طراحی شده است. این پایگاه صدها ژورنال تمام متن، مونوگراف، مجله، مطالب تجاری، گزارش های صنایع غذایی و بازار فروش را فراهم می کند. موضوعات پایگاه شامل فرایندهای غذایی، امنیت، خدمات، حمل و نقل و نوآوری در حوزه غذایی است. فود ساینس سورس دسترسی کاربران را به اطلاعات تعداد چشمگیری از منابع برجسته در این حوزه فراهم می کند، هم چنین تمامی جنبه های علوم غذایی، تغذیه و حوزه های مرتبط را به طور گسترده ای پوشش می دهد.
- اف اس تی ای فود ساینس اند تکنولوژی ابسترکتس: FSTA – Food Science and Technology Abstracts یک پایگاه تخصصی است که ادبیات علمی و تخصصی مرتبط به غذاها، نوشیدنی ها و تغذیه را پوشش می دهد. این پایگاه توسط گروهی از متخصصان سرویس بین المللی اطلاعات غذایی (که یک موسسه غیر انتفاعی در زمینه توسعه و آموزش غذایی است) مدیریت می شود. اف اس تی ای با طبقه بندی موضوعی تمامی محتوایش با استفاده از هزاران کلیدواژه مرتبط به علوم غذایی، به پژوهشگران و دانشجویان کمک می کند تا به سرعت و به آسانی به مرتبط ترین اطلاعاتی که نیاز دارند، دست یابند. این پایگاه از طریق این نمایه سازی تخصصی، بیش از هر منبع موجود دیگری، اطلاعات را برای پژوهش ها قابل دسترس می کند. کاربران می توانند با استفاده از منابع گسترده این پایگاه که شامل ژورنال ها، مرورها، مطالب تجاری، کتاب ها، پتنت ها، استاندارد ها، مقالات کنفرانس ها و گزارش ها می شود، می توانند مطمئن باشند که هیچ کدام از پژوهش های اخیر را از دست نمی دهند.
روش های دسترسی به منابع کشاورزی و علوم غذایی ابسکو:
- استفاده از دسترسی های دانشگاهی و موسسات پژوهشی دارای دسترسی به ابسکو که با مراجعه به کتابخانه محل تحصیل امکان پذیر است.
- خرید اکانت اختصاصی از شرکت های داخلی مانند یابش که دسترسی مستقیم به ابسکوهاست را امکان پذیر می سازد.
اپلیکیشن های ابسکو
وب سایت اصلی
منبع